GTA IV:n PC-versiosta löytyy SecuROM-suojaus

Kaarlo Räihä
29. marraskuuta, 2008 12:04

Tänä keväänä pelikonsoleille julkaistu GTA IV -peli saapuu ennen joulua myös PC:lle, mutta kuluttajien harmiksi pelistä tulee löytymään paljon negatiivisia uutisotsikoita kerännyt SecuROM-suojaus.
GTA IV:n kohdalla pelin asennuskertoja ei kuitenkaan rajoiteta, mutta peli pitää aktivoida internet-yhteyden avulla ennen pelaamista. Tämän aktivoinnin voi tarvittaessa suorittaa toisella tietokoneella, jolloin internet-yhteyden ulottumattomissa olevat tietokoneet voivat myös pelata yksinpeliä. Aktivointi pitää kuitenkin uusia, jos tietokoneen sisältä löytyviä komponentteja vaihdetaan enemmän kuin yksi kappale. Täten esim. pelkän näytönohjaimen vaihtaminen ei vaadi pelin uudelleenaktivointia, mutta näytönohjaimen ja suorittimen vaihtaminen vaatii pelin uudelleenaktivointia.
Kaupassa myytävän version lisäksi SecuROM-suojaus löytyy myös Steamin kautta ladattavasta versiosta. Kaupassa myytävien pelien kohdalla pelaajan on pidettävä pelin DVD-levyä asemassa, jotta pelin pelaaminen onnistuu. Steam-version kanssa vastaavaa rajoitusta ei luonnollisesti ole.
SecuROM-suojauksen negatiivisia puolia on kuitenkin yritetty kompensoida muutamilla seikoilla, joiden toivotaan vähentävän pelin luvatonta lataamista. Rockstarin edustajan mukaan laillisin keinoin pelinsä hankkineet pelaajat voivat ladata peliin lisää sisältöä Rockstar Games Social Club -palvelusta. Rockstar tulee myös ohjeistamaan kuluttajia siitä, kuinka SecuROM-suojauksen jäänteet saa poistettua tietokoneelta GTA IV -pelin poistamisen jälkeen. Näiden seikkojen lisäksi peliin on usutettu useita eri kohtia, joissa pelin laillisuus tarkistetaan, jonka vuoksi huonoa piraattikopiota pelaavat pelaajat voivat kokea pelissä epämieluisia yllätyksiä, jonka lisäksi pelissä eteneminen voi osoittautua mahdottomaksi.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.