Panasonic esittää kolmiulotteisia Blu-ray-elokuvia

Matti Robinson
26. marraskuuta, 2008 11:29

Panasonic on jättänyt ehdotuksen uudesta kolmiulotteisesta Blu-ray -standardista Blu-ray Disc Association -etujärjestölle. Yrityksen suunnitelmien mukaan uudella Blu-ray -soittimella voitaisiin toistaa kahta kuvaa, toista vasemmalle ja toista oikealle silmälle. Luonnollisesti uusi standardi vaatii sekä soittimien että levyjen authoroinnin suhteen muutoksia.
Kolmiuloitteista Full HD kuvaa voitaisiin tallentaa tavalliselle Blu-ray -levylle ja toistaa reaaliaikaisesti uutta standardia tukevilla laitteilla. Mikäli 3D-kuvaa katsotaan tavanomaisella stereoskopisella metodilla - kummallekin silmälle oma kuva - niin kolmiulotteisuus saavutetaan käyttämällä 3D-laseja. Panasonic on kuitenkin kertonut, että mikäli käytettävissä on niin kutsuttua autostereoskooppista kuvaa tukeva 3D-näyttö, niin laseja ei tarvita. Panasonic on mahdollisesti myös esittämässä BDA:lle uutta HDMI-standardia, jonka avulla kuva saadaan siirrettyä teräväpiirtotelevisioihin.
Yritys esitteli 3D-teknologiaansa pari kuukautta sitten Japanissa CEATEC 2008 -tapahtumassa, jossa näyttönä toimi 100-tuuman plasmatelevisio. Kilpaileva Philips puolestaa esitteli omaa 3D-teknologiaansa Saksassa elokuussa.
Vaikka esitys läpäisisikin BDA:n seulan, niin kuluttajamarkkinoille 3D-kuvaa ei kannata odottaa vielä ainakaan vuoteen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.