DRM-vapaa The Ground lopettaa toimintansa vuodenvaihteessa

Kaarlo Räihä
21. marraskuuta, 2008 11:26

DRM-vapaiden MP3-musiikkikappaleiden myynnin heinäkuussa aloittanut The Ground -musiikkikauppa lopettaa toimintansa joulukuun puolenvälin jälkeen.
Viime viikolla The Groundin kautta musiikkia myyneet artistit saivat sähköpostia, jossa ilmoitettiin TheGround.com-verkkopalvelun ylläpidon loppuvan taloudellisten syiden takia vuoden vaihteessa.
The Groundin perusta Antti Peisa kommentoi sulkemista seuraavalla tavalla Roklintu-blogille annetussa haastattelussa: "Nopeasti sanottakoon, että Levyviraston pienlevytoiminta ei ole koskaan ollut järin kannattavaa. Laajentumista harrastustoiminnasta oikeaksi liiketoiminnaksi yritettiin erittäin tiukalla budjetilla (henkilökohtaiset riskit nollassa). Ja kuten nyt tiedetään: ei onnistunut."
Peisa on luvannut julkaista myöhemmin blogin, jossa puidaan sekä levyviraston historiaa että kerrotaan tarkempia tietoja Levyviraston ja The Groundin menestyksestä myynti- ja kävijätilastojen muodossa.
Tilanne on kuluttajille sikäli ikävä, ettei Suomessa juuri ole DRM-vapaita musiikkikauppoja, joita kuluttajat voisivat käyttää. The Groundin ohella DRM-vapaata musiikkia Suomessa myyvät mm. Equal Dreams -sivusto ja Applen iTunes Plus -musiikkikauppa. DRM-vapaiden kauppojen määrä pitäisi kuitenkin kasvaa tämän vuoden puolella, kun Meteli.net avaa oman musiikkikauppansa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.