Blockbuster vahvisti oman nettivuokrausboksinsa

Kaarlo Räihä
11. marraskuuta, 2008 10:38

Yhdysvaltalainen elokuvavuokraamoketju Blockbuster sai tänä keväänä osakseen huhuja, joiden mukaan yritys olisi kehittämässä omaa nettivuokrausboksia, jonka avulla kuluttajat voisivat katsella Movielink-palvelun elokuvia helposti television ääressä.
Nyt nämä huhut ovat osoittautuneet todeksi, kun yrityksen johtaja Jim Keyes vahvisti tiedot, joiden mukaan yritys on tunkemassa Netflixin kanssa samoille markkinoille. Keyes ei kuitenkaan paljastanut uudesta laitteesta mitään tarkempia tietoja, mutta huhujen mukaan laite ehtisi Yhdysvalloissa vielä joulumarkkinoille.
Oman laitteen ohella Movielink-katselu olisi Blockbusterin suunnitelmien mukaan tarkoitus mahdollistaa muillakin IPTV-laitteilla. Täten Blockbuster seuraisi Netflixin strategiaa, jossa katselumahdollisuus on tuotu mm. Blu-ray-soittimiin ja Xbox 360 -pelikonsoliin.
Analyytikot ovat kuitenkin suhtautuneet epäilevästi Blockbusterin suunnitelmiin, sillä Yhdysvaltojen heikko taloudellinen tilanne ei juuri kannusta kuluttajia hankkimaan koteihinsa uusia vimpaimia.
Blockbuster-ketjun liikkeitä löytyy nykyään yli 30 eri maasta, mutta näillä näkymin nettivuokrausboksi tuodaan markkinoille ainoastaan Yhdysvalloissa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.