EA:n DRM-suojauksista lisää joukkokanteita

Kaarlo Räihä
10. marraskuuta, 2008 10:49

Monissa tietokonepeleissä käytettävät DRM-suojaukset ovat hankaloittaneet tiettyjen kuluttajien elämää, jonka takia DRM-suojauksilla varustettujen pelin julkaisijoita on aika ajoin peloteltu oikeusjutuilla. Syyskuussa Spore-pelin käyttämä SecuROM-suojaus vei pelin julkaisseen EA:n oikeuteen Yhdysvalloissa ja nyt EA:n ongelmat ovat jatkuneet Yhdysvalloissa, kun sekä Spore Creature Creator Free Trial Editionin että The Sims 2: Bon Voyagen (The Sims 2: Matkoilla) toimivuusongelmat ovat muuttuneet joukkokanteiksi.
Näissäkin tapauksissa ongelmia aiheuttaa oikeudelle jätettyjen syytekohtien mukaan SecuROM-suojaus, joka ei Spore Creature Creator Free Trial Editionin kohdalla poistu tietokoneelta, vaikka pelin asennuksen poistaakin ohjeiden mukaan. Tämän lisäksi kyseistä ohjelmaa asennettaessa kuluttajalle ei mainita lainkaan, että ohjelman asentaminen asentaa koneelle myös SecuROM:in.
Bon Voyagen kohdalla pelin asentanut Dianna Cortez huomasi asennuksen jälkeen koneensa kanssa useita ongelmia, kuten ettei hän voinut enää tutkia koneella USB-muistitikkujen tai iPodinsa sisältöä. Cortezin mukaan ongelma ainoa ratkaisu oli kiintolevyn tyhjentäminen ja käyttöjärjestelmän asentaminen uudelleen.
Molemmissa tapauksissa EA:lta vaaditaan 5 miljoonan dollarin korvauksia. Vastaavia joukkokanteita voi olla tulossa lisää, sillä EA on julkaissut useita pelejä, joissa hyödynnetään SecuROM-suojausta.
Kuluttajien tekemien syytösten lisäksi SecuROM saattaa kerätä oikeustoimia myös yritysten suunnalta, sillä tiettävästi se estää tiettyjen kaupallisten ohjelmien toiminnan osittain tai kokonaan, joka rikkonee useita reilun kilpailun lakeja Yhdysvalloissa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.