AC/DC:n musiikkia myytiin luvatta netissä

Lauri Jämsä
7. marraskuuta, 2008 9:07

Australialainen hard rock -yhtye AC/DC on tunnetusti ollut musiikin digitaalista nettimyyntiä vastaan, varsinkin Applen iTunes-palvelun julkaisun jälkeen. Yhtyeen politiikkaan ei ole tullut muutosta, mutta silti australialainen BigPond lisäsi myyntilistoilleen yhteensä 16 AC/DC:n albumia. Asiasta kertoo Undercover.com.au.
Osa kappaleista oli saatavilla myös MP3-muodossa ilman DRM-suojausta.
"iTunes-palvelun avaamisen jälkeen myös vanhojen levyjemme myynti on kasvanut, vaikka jättäydyimmekin pois nettimyynnistä. Levy-yhtiömme ja johtoryhmämme ovat varoittaneet, että vaikutus olisi saattanut olla myös täysin päinvastainen", AC/DC:n soolokitaristi Angus Young kertoi hiljattain.
"Ehkä olen vain vanhanaikainen, mutta tämä iTunes, se tulee vielä tappamaan musiikin, jos sen kanssa ei olla varovaisia", yhtyeen vokalisti Brian Johnson tilitti sen sijaan Reutersille.
"Se on hirviö, tämä iTunes. Se vain yksinkertaisesti huolettaa minua. Olen myös varma, että he tekevät tämän kaiken ainoastaan siksi, että saisivat tahkottua mahdollisimman paljon rahaa. Tai no sanotaan nyt niin, että he eivät todellakaan tee sitä ainakaan rakkaudesta musiikkiin, tehdään se nyt heti selväksi", Johnson sanoi.
AC/DC:n edustajien mukaan ladattavan musiikin myyntikielto ei koske ainoastaan Applea, vaan myös kaikkia muita nettikauppoja. Kielloista huolimatta BigPond on myynyt yhtyeen albumeja 16,50 dollarin kappalehinnalla. Kaupan valikoimista löytyi vielä hetki sitten 16 AC/DC:n albumia, jotka yhtye määräsi kaikki poistettavaksi palvelusta. Kädenvääntö päättyi AC/DC:n voittoon ja albumit hävisivät listoilta. BigPondin mahdollisista sanktioista ei ole informoitu.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.