Western Digital esitteli WD TV HD -mediasoittimen

Kaarlo Räihä
4. marraskuuta, 2008 12:14

Teräväpiirtotelevision kaveriksi tarkoitettujen mediasoittimien määrä on viime vuosien aikana kasvanut nopeasti, ja nyt näille markkinoille pyrkii myös kiintolevyistään tuttu Western Digital, joka esitteli eilen yhtiön uuden WD TV HD -mediasoittimen.
Monista muista mediasoittimista poiketen WD TV HD ei sisällä lainkaan verkkoliitäntää, joten kaikki toistettava media on tuotava laitteelle USB-massamuistien kautta. Laitteessa onkin tämän vuoksi kaksi USB 2.0 -liitäntää, joihin voi liittää esim. USB-muistitikkuja tai digikameroita.
Mediatiedostojen osalta Western Digital lupaa laitteen tukevan MKV- (Matroska), MOV-, AVI-, MPEG- ja WMV-videotiedostoja, joissa käytetään H.264/AVC-, Xvid-, WMV9-, MPEG-1-, MPEG-2- tai MPEG-4-pakkausta videolle. Audion puolelta tuetut formaatit ovat MP3, WMA, OGG, WAV, FLAC, Dolby Digital ja AAC, joten laite toistanee useita netistä löytyviä video- ja audiotiedostoja. Kuvien osat tuetaan JPEG-, GIF-, TIFF-, PNG- ja BMP-kuvia. Laitteen luvataan myös näyttävän .SRT-muotoiset (subrip) tekstitystiedostot videoiden yhteydessä. Laite jaksaa Western Digitalin mukaan purkaa 1080p-resoluution MPEG-2-, MPEG-4-, H.264- ja WMV9-videoraitoja reaaliajassa, joten esim. Applen tarjoamien teräväpiirtoisten elokuvatrailereiden katselu pitäisi onnistua laitteella.
Liitinten osalta soitin tarjoaa videolle HDMI- ja komposiitti-ulostulot. Audion puolelta on tarjolla stereo RCA-liittimet ja optinen Toslink-liitäntä. Kokoa laitteella on 40 x 100 x 125,5 mm ja painoa löytyy 303 gramman edestä. Laitteen mukana seuraa kaukosäädin ja ArcSoft MediaConverter -ohjelma, jolla Windows-käyttöjärjestelmän omaavat kuluttajat voivat muuntaa mediatiedostojaan laitteen kanssa yhteensopiviin formaatteihin. Laitteen suositushinta Yhdysvalloissa on noin 130 dollaria ja Euroopassa laitetta myydään noin 120 euron hintaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.