Sony hakee patenttia ultraääntä hyödyntävälle peliohjaimelle

Kaarlo Räihä
2. marraskuuta, 2008 12:53

Kerroimme kesällä huhuista, joiden mukaan Sony olisi tuomassa PlayStation 3 -pelikonsolille uutta peliohjainta, joka hyödyntäisi paremmin liiketunnistusta.
Nyt nämä huhut ovat jälleen nousseet pinnalle, kun Sonyn tekemä patenttihakemus ultraääntä ja videokaappausta hyödyntävälle peliohjaimelle tuli julki.
Uuden ohjaimen sijaintia ja liikettä voisi siis seurata ultraäänien ja videokaappauksen avulla. Videokuvasta pystytään hakemuksen mukaan selvittämään ohjaimen paikka pysty- ja vaaka-akseleilla. Ultraäänien avulla puolestaan voidaan selvittää ohjaimen etäisyys pelikonsolista ja muista vastaavista ohjaimista. Näiden tietojen avulla pystytään sitten mallintamaan ohjaimien tekemiä liikeratoja, joiden avulla voidaan sitten esim. ohjailla pelihahmoja.
Ennakkoarvailujen mukaan kyseisillä tekniikoilla tehdyn liiketunnistuksen tarkkuus olisi huomattavasti parempi kuin esim. Nintendon Wii-konsolin Wiimote-ohjaimilla saatava tarkkuus, vaikka Wiimoten yhteydessä käytettäisiin Nintendon kesällä esittelemää MotionPlus-laajennosta.
Kaksi ohjainta olisi hakemuksen mukaan myös mahdollista yhdistää toisiinsa, jolloin ohjainta voisi käyttää esim. ohjaustankona pyöräilypelissä.
Vaikka patenttihakemus ei takaa sitä, että ohjain päätyisi joskus markkinoille, osoittaa hakemus kuitenkin sen, että Sony on työstämässä uusia ohjaustapoja pelikokemusten piristämiseksi.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.