Netflix-mania jatkuu, tuki nyt TiVo-laitteille

Kaarlo Räihä
30. lokakuuta, 2008 18:23

Netflix on viimeisen parin viikon aikana ollut mukana useissa tuotejulkistuksissa ja loppua ei tunnu näkyvän, sillä viimeisimmän tiedon mukaan Netflixin internetin kautta jaettaviin elokuviin pääsevät jatkossa käsiksi myös TiVo-laitteiden omistajat.
Digitaalisia TiVo-videotallentimia on myyty Yhdysvalloissa jo useita miljoonia kappaleita, mutta Netflixin ohjelmien katselu vaatii kuluttajalta uudempia TiVo HD-, TiVo HD XL- tai TiVo Series3 -sarjan laitteita, joissa on paremmat latausominaisuudet aiempiin TiVo-malleihin verrattuna.
TiVo-laitteiden nettivideotarjonta on monipuolistunut viime aikoina muutenkin, sillä viime viikolla TiVon kanssa yhteistyön aloittivat CinemaNow ja Jaman.com, joiden tarjoamien palveluiden kautta kuluttajat voivat vuokrata elokuvia TiVo-laitteilleen. TiVo-laitteilla pääsee myös käsiksi osaan YouTuben sisällöstä ja Amazonin Unbox-videokauppaan.
TiVo ja Netflix yrittivät vastaavaa yhteistyötä jo vuonna 2004, mutta tuolloin ongelmia aiheuttivat Netflixin tekemät jakelusopimukset, jotka kielsivät elokuvien internet-jakelun. Menneiden vuosien aikana Netflix on kuitenkin saanut neuvoteltua paremmat sopimukset, jonka johdosta yrityksen videopalvelusta voi katsella yli 12 000 TV-sarjan jaksoa ja elokuvaa.
Netflix on myös vahvistanut, että yrityksen tarjoamaa teräväpiirtotarjontaa tullaan näkemään Xbox 360:n lisäksi myös muillakin Netflix-yhteensopivilla laitteilla, mutta Netflix ei ole vielä paljastanut sitä, milloin teräväpiirtosisältöä nähdään muillakin laitteilla. Teräväpiirtosisällön katselu HDMI-liitännän kautta näyttää kuitenkin vaativan HDCP-yhteensopivan näyttölaitteen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.