Sandvine: P2P:n osuus ulospäin menevästä internet-liikenteestä 61%

Kaarlo Räihä
22. lokakuuta, 2008 9:50

Laajakaistayhteyksien liikennöintiä seuraavia laitteita ja ohjelmistoja kehittävä Sandvine on jälleen julkaissut omia tilastojaan internet-liikenteen jakautumisesta kuluttajien käyttämien laajakaistayhteyksien osalta, joiden mukaan P2P-ohjelmien ulospäin menevän liikenteen osuus on 61 prosenttia kaikesta ulospäin menevästä liikenteestä.
Sisäänpäin tulevasta liikenteestä P2P:n osuus on 22 prosenttia. Sandvinen yhtenä perustajana tunnettu Dave Caputo kertoo yrityksen lehdistötiedotteessa, että P2P-ohjelmat ovat yleensä jatkuvasti päällä, jonka vuoksi näiden ohjelmien luomaa liikennettä pitää muokata ruuhka-aikoina, jotta muut sovellukset voivat toimia normaaliin tapaan myös ruuhka-aikoina.
Sandvinen tilastot saattavat kuitenkin sisältää "mittausvirheitä", joita voidaan käyttää pelottelu- ja markkinointikeinona yrityksen laitteita ja ohjelmistoratkaisuja myydessä. Sandvinen tilastoja on kerätty seuraamalla 16 miljoonan laajakaistaliittymän liikennöintiä 18 maassa tämän vuoden heinä- ja syyskuun välillä.
Sisäänpäin tulevan liikenteen osalta suurin kaistarohmu Sandvinen tekemien mittauksien mukaan on tavallinen www-liikenne, jonka osuus koko potista oli hieman yli 43 prosenttia. Kolmannelta sijalta löytyvät puolestaan nettivideot noin 16 prosentin osuudella. Ulospäin menevän liikenteen osalta toiselta sijalta löytyy www-liikenne hieman yli 17 prosentin osuudella.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.