Blu-ray-elokuvien myynti kasvanut Briteissä lähes 400%

Kaarlo Räihä
21. lokakuuta, 2008 12:25

Blu-ray-elokuvien kysyntä on tämän vuoden aikana kasvanut rajusti useissa maissa. Uusimmat positiiviset Blu-ray-uutiset tulevat tällä kertaa Isosta-Britanniasta, jossa Blu-ray-elokuvien myynti kasvoi vuoden aikana 396 prosenttia.
Tänä vuonna brittiläiset kuluttajat ovat ostaneet lähes 1,5 miljoonaa Blu-ray-elokuvaa ja joulusesongin uskotaan nostavan huimaa kasvua entisestään.
Blu-ray-elokuvien ohella myös DVD-elokuvien myyntiluvut ja elokuvateattereiden kävijämäärät ovat kasvussa viime vuoteen verrattuna. DVD-elokuvia on myyty Briteissä tänä vuonna yli 161 miljoonaa kappaletta ja elokuvateattereissa on käynyt tämän vuoden aikana yli 53 miljoonaa ihmistä, joka on maan paras tulos viimeisen 40 vuoden aikana.
British Video Associationin toimintaa johtava Lavinia Carey kertoi taloudellisen epävarmuuden ajavan ihmiset hakemaan lohdutusta elokuvista. Carey uskoo elokuvien suosion kasvavan entisestään, jos maan kokemat taloudelliset ongelmat eivät korjaannu.
Ison-Britannian ohella Blu-ray-elokuvat ovat käyneet hyvin kaupaksi Yhdysvalloissa ja Japanissa. Monissa maissa elokuvien myyntejä ei seurata kuitenkaan kovinkaan tarkasti, jonka vuoksi Blu-rayn suosiosta kertovia myyntilukuja saadaan säännöllisesti lähinnä Yhdysvalloista. Suomessa Blu-ray-soittimien myyntiluvuista on viimeksi tiedotettu toukokuun alussa, jolloin Kodintekniikka-alan tiedotusfoorumi eli KOTEK kertoi soittimien myynnin olevan rauhallista.
Suomessa oli helmikuuhun mennessä myyty 35 000 PlayStation 3 -pelikonsolia, joilla voi katsella Blu-ray-elokuvia. Sonyn mukaan tämän vuoden aikana on Suomessa tarkoitus myydä 50 000 PS3-konsolia, joten 100 000 Blu-ray-soittimen rajapyykki rikkoutunee Suomessa mahdollisesti vielä tämän vuoden aikana.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.