Nelonen aikoo avata uuden TV-kanavan ensi vuoden alkupuolella

Kaarlo Räihä
15. lokakuuta, 2008 16:56

Suomen TV-kanavien joukkoon on jälleen liittymässä yksi uusi kanava, kun Nelonen Media ilmoitti eilen aloittavansa uuden valtakunnallisen mainosrahoitteisen TV-kanavan ensi vuoden alkupuolella.
Uuden kanavan ohjelmatarjonta tulee täydentämään Nelosen mukaan nykyisiä Nelonen-, JIM- ja Urheilukanava-kanavia, mutta mitään tarkkaa tietoa tulevista ohjelmista tai kanavan nimestä ei ole kerrottu julkisuuteen. Tämän vuoksi kanavan mahdollinen ohjelmatarjonta on käynnistänyt jo runsaasti keskusteluja, joissa mm. veikataan kanavan olevan suunnattu naisille, jolloin se kilpailisi samasta kohdeyleisöstä MTV MEDIA -yksikön MTV3 AVA -kanavan kanssa.
Nelonen Median liiketoimintajohtaja Juha-Pekka Louhelainen uskoo vakaasti, että kohderyhmäkanavat ovat hyväksi televisiolle. "Meidän kasvumme perustuu monikanavastrategiaan, jossa Nelonen toimii vahvana lippulaivana. Kohdistetummilla kanavilla haemme pirstoutuneilta yleisömarkkinoilta kaupallisesti kiinnostavia katsojasegmenttejä, joita myymme mainostajille. Uskon, että kohderyhmäkanavat vahvistavat television kilpailukykyä merkittävästi taloudellisesti epävarmoina aikoina" kommentoi Louhelainen.
Nelonen on jättänyt kanavaa koskevan toimilupahakemuksen Viestintäministeriöön, joten kanavan käynnistäminen vaatii vielä ministeriön hyväksynnän.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.