Wal-Mart ei sulje DRM-palvelimiaan vielä

Kaarlo Räihä
10. lokakuuta, 2008 23:11

Viime kuun lopulla Yhdysvaltalainen kauppaketju Wal-Mart kertoi suru-uutisia niille kuluttajille, jotka olivat ostaneet DRM-suojattua musiikkia yrityksen digitaalisesta musiikkikaupasta. Wal-Mart ilmoitti tuolloin sulkevansa DRM-palvelimet lokakuun 9. päivä, jonka myötä DRM-suojattujen musiikkikappaleiden kuunteluoikeuksia ei voisi enää uudistaa, joten hankitun musiikin kuunteleminen uudella tietokoneella ei enää onnistuisi.
Eilen yritys kuitenkin hylkäsi aikeensa sulkea DRM-palvelimet alkuperäisen aikataulun mukaan. Kuluttajilta tulleen palautteen vuoksi Wal-Mart on päättänyt jatkaa DRM-palvelimien pyörittämistä. Yritys ei kuitenkaan kertonut kuinka kauan palvelimia tullaan vielä pyörittämään, mutta DRM-palvelinten mahdollisesta sulkemisesta on luvattu tiedottaa asiakkaille hyvissä ajoin ennakkoon sähköpostin avulla.
Wal-Mart suosittelee edelleen, että kuluttajat polttavat ostamansa WMA-kappaleet tavallisiksi Audio CD -levyiksi, jotta niiden kuuntelu onnistuu myös tulevaisuudessa, joten yrityksen DRM-palvelimet tullaan todennäköisesti sulkemaan lähitulevaisuudessa kokonaan. Wal-Martin edustaja kertoi CNET Newsille, ettei palvelinten lopullista sulkemisajankohtaa ole lyöty vielä lukkoon.
Wal-Martin päätös ei varsinaisesti yllätä, sillä DRM-palvelinten sulkeminen on herättänyt aiemmin närää mm. Microsoftin, Yahoon ja Googlen asiakkaiden keskuudessa, jonka vuoksi kyseiset tahot ovat joutuneet taipumaan aikomuksissaan sulkea DRM-palvelimet tai vaihtoehtoisesti he ovat hyvittäneet kuluttajien ostokset kokonaisuudessaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.