Xbox 360:n syyspäivitys ulos marraskuun 19. päivä

Kaarlo Räihä
9. lokakuuta, 2008 15:56

Suuria uudistuksia Micoroftin Xbox 360 -pelikonsoliin tuovan syyspäivityksen julkaisupäivä on nyt lyöty lukkoon, kun Tokyo Game Show -messuilla Microsoft ilmoitti, että päivitys tulee kuluttajien ladattavaksi marraskuun 19. päivä.
Syyspäivityksen suurin uudistus liittyy uudistettuun käyttöliittymään, jonka pitäisi helpottaa kuluttajien navigointia konsolin eri toiminnallisuuksien välillä. "Perusajatus on, että se olisi entistä helppokäyttöisempi ja havainnollisempi. Eli ettei tarvitsisi niin paljon enää selata eri valikkoja" kommentoi Microsoftin Entertainment & Devices -yksikön maajohtaja Jari Keskitalo ITviikolle. Uuden käyttöliittymän toimintaan voi tutustua paremmin New Xbox Experience -sivuston kautta.
Uuden käyttöliittymän myötä konsolin omistajat pääsevät myös tekemään omat E3-messuilla esitellyt avatarit eli virtuaaliminänsä, joita voi jatkossa käyttää pelihahmoina tietyissä peleissä. Live Partyn myötä pelaajien tekemät avatarit voivat jutella keskenään, mutta Sonyn esittelemän PlayStation Homen tapaista virtuaalimaailmaa ei ainakaan toistaiseksi ole luvassa Xbox 360:lle.
Muita syyspäivityksen uudistuksia ovat Netflix-tuki, jonka myötä Yhdysvalloissa asuvat kuluttajat pääsevät konsolilla käsiksi videovuokraamo Netflixin nettielokuviin, mahdollisuus kopioida pelejä DVD-levyiltä konsolin kiintolevylle nopeampia latausaikoja ja hiljaisempaa pelaamista ajatellen sekä tuki 1440x900- 1680x1050-resoluutioille HDMI- ja VGA-ulostuloja käyttäessä.
Syyspäivityksen myötä myös XNA Creators Clubin jäsenien tekemät pelit pitäisivät ilmaantua Xbox LIVE Community Games -kauppapaikalle samalla tuplaten konsolin pelivalikoiman määrän.
Microsoft ei ole kuitenkaan vielä julkaissut tarkkaa listaa uudistuksista, joten esim. DivX-videoiden ja muiden mediatiedostojen toistoon mahdollisesti liittyvät parannukset ovat toistaiseksi pimennossa.
Syyspäivityksen lisäksi Tokiossa esiteltiin useita tulevia pelejä konsolille, joiden joukkoon lukeutuivat Microsoftin omat Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts, Fable II sekä Halo-saagaa jatkavat Halo 3: Recon ja Halo Wars. Näiden pelien lisäksi muut pelitalot esittelivät konsolille julkaistavia Resident Evil 5-, Tekken 6- ja The Last Remnant -pelejä.
Microsoft lupasi myös, että Yhdysvaltojen joulumarkkinoille julkaistaan pelibundleja, joista löytyy Xbox 360 -pelikonsolin ohella LEGO Indiana Jones: The Original Adventures- ja Kung Fu Panda -pelit.


Vertailua GTA IV -pelin käynnistysnopeudesta DVD-aseman ja kiintolevyn välillä

Avatarien huumaa

Pelien esittelyä

Lisää pelien esittelyä

Avatar lähikuvassa

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.