Aluekoodit suojaavat DSi-pelejä

Kaarlo Räihä
7. lokakuuta, 2008 17:19

Nintendo esitteli tulevan DSi-käsikonsolin Japanissa viime viikolla. Tuolloin Nintendo ei kuitenkaan kertonut, että konsolille tarkoitetut pelit tullaan varustamaan aluekoodeilla, jotka rajoittavat pelit toimimaan ainoastaan tietyillä markkina-alueilla.
Sekä alkuperäiset DS- että DS lite -konsolit ovat aluekoodittomia, jonka seurauksena kuluttajat ovat voineet hankkia pelinsä mistä tahansa. Aluekoodittomuuden myötä konsolien omistajat ovat voineet nauttia myös julkaisuista, joita ei ole virallisesti tuotu myyntiin kyseiselle markkina-alueelle.
Aluekoodit tulevat koskemaan sekä DS Shop -kauppapaikan kautta ladattavia pelejä että DSi-konsolille varta vasten tarkoitettuja kasettipelejä. Tuleviin DS- ja DS Lite -yhteensopiviin peleihin aluekoodeja ei tule.
Nintendo puolustelee aluekoodeja sanomalla niiden helpottavan markkina-aluekohtaisen tuotteiden räätälöintiä. Aluekoodit ovat myös Nintendon mukaan pakollisia, koska DSi-konsolin tukemat pelien ikärajat ovat erilaisia eri markkina-alueilla.
Pelien ohella rajoitus koskee kaikki ohjelmia, jotka julkaistaan konsolille virallisten kanavien kautta. Toistaiseksi DS- ja DS Lite -konsoleille on julkaistu lähinnä pelejä ja ajanvieteohjelmia, mutta DSi-konsolin kameroiden ja sisäänrakennetun internet-selaimen myötä konsolille voisi työstää aiempaa helpommin myös muitakin sovelluksia kuin pelkkiä pelejä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.