Nintendo esitteli DSi-konsolin (PÄIVITETTYv2)

Kaarlo Räihä
2. lokakuuta, 2008 9:54

Huhut Nintendon uudistetusta DS-pelikonsolista levisivät nettiin viime viikolla ja Nintendo esittelikin uuden DSi-konsolin tänään Japanissa.
Uusi DSi tulee Japanissa myyntiin marraskuun 1. päivä ja laitteen suositushinta Japanissa on 18 900 jeniä eli noin 130 euroa. DSi-konsolin suurimmat ulkoiset muutokset nykyiseen DS liteen verrattuna ovat suuremmat näytöt (3 tuumaa -> 3,25 tuumaa) ja pienempi ulkoasu (12 prosenttia ohuempi eli 2,6 millimetriä pois paksuudesta), joka on saavutettu poistamalla paikka GBA-pelikaseteille. Molemmat näytöt ovat nyt kosketusnäyttöjä, jonka lisäksi mukana on kaksi kameraa, joista toinen on 3 megapikselin kamera ja toinen 0,3 megapikselin kamera (VGA-tarkkuus).
DSi sisältää vakiona paikan SD-muistikorteille, jonne kameroilla otettuja kuvia voi tallentaa. Kuvat voi siirtää langattoman WLAN-yhteyden avulla suoraan Wii-konsolille katselua varten. Kuvia voi myös muokata kosketusnäyttöjen avulla. Myös konsolin äänentoisto-ominaisuudet ovat Nintendon mukaan parantuneet DSi-konsolissa aiempiin DS-malleihin verrattuna.
DSi sisältää myös oman sisäisen flash-muistin, johon voi ladata pelejä tulevalta Nintendo DS Shop -kauppapaikalta. Tämän seurauksena Wii-konsolin käyttämät Wii Points -pisteet nimetään Nintendo Points -pisteiksi, joten hankitut pisteet kelpaavat molempien laiteiden kauppapaikoille. DS Shopissa sisältö on jaeltu neljään eri hintaluokkaan (ilmaiset, 200, 500 ja 800 pistettä) ja jokainen palvelua vuoden 2010 maaliskuuhun mennessä asti kokeileva saa itselleen 1 000 ilmaista Nintendo Points -pistettä.
DSi sisältää sisäänrakennetun internet-selaimen ja tämän lisäksi laite osaa toistaa MP3 AAC-kappaleita SD-muistikorteilta.
Japanissa DSi nähdään valkoisena ja tumman harmaana. Euroopassa ja Yhdysvalloissa laite tulee myyntiin vasta ensi vuoden puolella. Tarkemmat tiedot julkaisujen ajankohdista saadaan toivottavasti tänään, kun DSi esitellään Yhdysvalloissa.
PÄIVITYS:
Yhdysvalloissa pidetyssä lehdistötilaisuudessa selvisi, että laite ei ole tulossa Yhdysvaltojen markkinoille aivan heti, vaan julkaisu venynee myöhempään ajankohtaan, koska Yhdysvalloissa nykyisten DS Lite -laitteiden kysyntä ei ole vielä hiipunut. Lehdistötilaisuudessa kerrottiin myös, ettei laite toista MP3-tiedostoja, vaan ainoastaan AAC-tiedostoja. Sama muutos koettiin Wiin kohdalla viime vuoden joulukuussa, kun firmware-päivityksen myötä konsoli alkoi tukemaan ainoastaan AAC-tiedostoja.
PÄIVITYSv2:
Nintendo on vahvistanut Eurogamer-sivustolle, että DSi sisältää vain yhden kosketusnäytön.



Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.