Nintendo esittelee uudistuneen DS:n torstaina?

Kaarlo Räihä
28. syyskuuta, 2008 12:03

Nintendon suosittua DS-konsolia on maailmalla myyty arvioiden mukaan yli 80 miljoonaa kappaletta, ja japanilaisen Nikkei-lehden saamien tietojen mukaan Nintendo esittelee uudistuneen DS:n San Fransiscossa ja Tokiossa ensi viikon torstaina, kun yritys järjestää suuret lehdistötilaisuudet.
Uudistetun DS:n suurimmat muutokset ovat Nikkein mukaan laitteeseen integroitu kamera ja mahdollisuus kuunnella musiikkia ilman erillisiä lisälaitteita. Uudistetun version suositushinta on lehden tietojen mukaan 20 000 jeniä eli noin 130 euroa. Muiden huhujen mukaan uudistunut DS saisi myös suuremmat näytöt nykyisiin DS-konsoleihin verrattuna, jonka lisäksi laitteessa olisi vakiona tuki SD-muistikorteille, joilta voisi musiikin kuuntelemisen ohella pelata pelejä, joita kuluttajat voisivat ladata muistikorteille Wii-konsolin tai tietokoneen avulla.
Tämän lisäksi Nintendo olisi tuomassa DS-konsoleille E3-messuilla esitetyn ominaisuuden, jonka avulla langattomien WLAN-verkkojen avulla voisi tarjota informaatiota konsolin omistajille esim. lentokentillä.
Uuden DS:n pitäisi huhujen mukaan saapua Japanin markkinoille vielä tämän vuoden aikana, mutta Yhdysvaltojen ja muun maailman osalta laitteiden ilmaantumisesta kauppojen hyllyille ei ole vielä tarkempia arvauksia.
Nintendo on ollut toistaiseksi vaitonainen asiasta, mutta huhujen oikeellisuus selvinnee toivottavasti viimeistään torstaina.
Nintendon ensimmäinen DS-konsoli ilmaantui kauppoihin vuonna 2004 ja konsolin kutistettu DS Lite -malli ilmaantui myyntiin puolestaan vuonna 2006.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.