Sporen DRM-suojauksista tulossa joukkokanne Yhdysvalloissa

Kaarlo Räihä
25. syyskuuta, 2008 9:54

Kuluttajat suututtanut Spore-pelin käyttämä SecuROM-suojaus on nyt viemässä pelin julkaisseen EA:n oikeuteen Yhdysvalloissa.
Oikeusjutun perustana toimii SecuROM, jonka asentamisesta pelin yhteydessä ei mainita mitään kuluttajalle. Tämän lisäksi SecuROM ei poistu kokonaisuudessaan, kun pelin poistaa tietokoneelta, vaan sen poistamiseen vaaditaan erillisiä toimia, jonka lisäksi SecuROM seuraa luvatta tietokoneen toimia ja täten käyttää jatkuvasti tietokoneen resursseja, jotta luvattomien kopioiden pelaaminen voidaan estää. Nämä kohdat rikkovat ainakin kahta eri lakipykälää Kalifornian osavaltiossa.
Oikeusjutun takana oleva Melissa Thomas ja tämän asianajotoimisto KamberEdelson hakevat jutulle joukkokanteen asemaa, jolloin Thomas ei olisi ainoa, joka hyötyisi mahdollisesta oikeusvoitosta. Thomas haluaa, että EA hyvittää hänelle ja muille pelin ostaneille pelin myyntihinnan takaisin kokonaisuudessaan.
Thomasin osalta tilanne näyttää ainakin tällä hetkellä hyvältä, sillä Sony hävisi oman DRM-suojauksiin liittyneen oikeustaistelun Yhdysvalloissa, ja yritys joutui korvaamaan kuluttajien ja osavaltioiden kokemia ongelmia useiden miljoonien dollareiden edestä.
Spore-pelin lisäksi oikeusjutun lopputulos vaikuttanee myös muihinkin SecuROM-suojausta käyttäviin peleihin, joten esim. Crysis: Warhead -pelin ostaneet kuluttajat voisivat aloittaa vastaavan oikeusrumban Yhdysvalloissa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.