Tulli pidätti 14-vuotiaan musiikinjakelijan Hongkongissa

Kaarlo Räihä
22. syyskuuta, 2008 13:09

Tekijänoikeudella suojatun musiikin luvaton nettijakelu on monissa maissa suosittua erityisesti nuorten keskuudessa, josta viimeisin todiste tulee Hongkongista, jossa paikallisen tullin virkamiehet ovat pidättäneet 14-vuotiaan pojan epäiltynä tekijänoikeudella suojatun musiikin luvattomasta nettijakelusta.
Nuoren iän takia pojan nimeä ei ole paljastettu julkisuuteen, mutta hän pääsi vapaaksi tutkinnan ajaksi 2 000 Hongkongin dollarin eli noin 175 euron takuita vastaan. Virkamiesten mukaan poika on jaellut internet-sivujensa kautta luvatta yli 2 000 tekijänoikeudella suojattua musiikkitiedostoa. Suurin osa tästä musiikista on kiinankielistä pop-musiikkia. Poika oli myös mainostanut jaossa olevia kappaleita ainakin yhdellä keskustelufoorumilla, jonka takia pojan toimet ovat kaikuneet myös tekijänoikeusjärjestöjen ja levy-yhtiöiden tietoon.
Toistaiseksi poikaa ei ole syytetty vielä mistään, mutta tapauksen tutkinta on yhä käynnissä. Tekijänoikeusrikoksia tutkivan osaston johtaja Michael Kwan kertoi uutistoimisto AP:lle, että vastaavien toimien seurauksena on pidätetty aiemmin kaksi muutakin teini-ikäistä henkilöä.
Yksittäisestä tekijänoikeusrikoksesta voi saada Hongkongissa jopa neljän vuoden vankeusrangaistuksen ja 50 000 Hongkongin dollarin eli noin 4 400 euron sakot.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.