SanDisk tuo markkinoille musiikkia slotMusic-formaatissa

Kaarlo Räihä
22. syyskuuta, 2008 10:39

Vaikka audiokäyttöön kehitetyt CD-levyt ovat olleet markkinoilla jo yli 20 vuotta, ei niille ole vieläkään löytynyt korvaajaa. Nyt SanDisk on esitellyt neljän suurimman levy-yhtiön kanssa microSD-muistikortteihin perustuvia slotMusic-levyjä, jotka ovat yrityksen mukaan tämän vuosisadan uusi fyysinen tallennusmedia.
Uusi slotMusic tarjoaa kuluttajille siis MP3-muodossa olevia kappaleita microSD-muistikorteilla. DRM-vapaan musiikin ohella muistikorteille voi tallentaa mm. kappaleiden sanoituksia, videoita ja valokuvia. Koska muistikorteille voi myös tallentaa sisältöä, voivat kuluttajat kuljettaa helposti omia tiedostojaan näillä muistikorteilla tai tarvittaessa poistaa mukana tulevan musiikin muistikortilta.
MP3-musiikin kuuntelu microSD-muistikorteilta onnistuu tietokoneiden ohella monissa matkapuhelimissa ja kannettavissa mediasoittimissa, joissa on paikka microSD-muistikorteille. Tietokoneita varten muistikorttien mukana seuraa pieni adapteri, jolla muistikortit saa kiinni USB-väylään tavallisena massamuistina, mutta kuluttajat voivat myös käyttää omia microSD-lukijoitaan.
Yhdysvaltojen markkinoille slotMusic-julkaisuja on tarkoitus tuoda jouluun mennessä. Tällä hetkellä ei ole kuitenkaan varmuutta siitä, keiden artistien ja yhtyeiden osalta kauppoihin saadaan slotMusic-julkaisuja, mutta tämän hetkisten huhujen mukaan aluksi tarjolle tulisi 29 levyä, joiden joukosta löytyy mm. Elvistä, Rihannaa, Weezeriä ja Leona Lewisia. SanDisk ei ole kertonut kuinka korkeaksi näiden julkaisujen hinnat nousevat, mutta SanDiskin Daniel Schreiber lupaili hintojen olevan lähellä vastaavia CD-julkaisuja.
Yhdysvalloissa slotMusic-albumeita kauppaavat ainakin Wal-Mart- ja Best Buy -kauppaketjut. Uusi formaatti on tarkoitus lanseerata myöhemmin myös Euroopassa, mutta tarkempia tietoja mahdollisesta aikataulusta ei ole vielä kerrottu.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.