Crysis Warheadin DRM-suojaukset haittaavat rautasivustojen testauksia

Kaarlo Räihä
22. syyskuuta, 2008 18:48

Tietokoneiden komponenttien eroja tutkivat ja mittaavat rautasivustot ovat jo vuosien ajan käyttäneet uusimpia ja tietokonetta eniten rasittavia pelejä testatessaan eri komponenttien suorituskykyä. Saksalaisen Crytek-firman Far Cry- ja Crysis-pelejä on käytetty useiden eri sivustojen testeissä, mutta yhtiön uudelta Crysis Warhead -peliltä saattaa jäädä tämä kunnia väliin pelin käyttämien DRM-suojauksien takia.
Peliä jakelee Sporen ja Red Alert 3:n tapaan EA, jonka peleissä käytettävä SecuROM-suojaus on viime aikoina herättänyt närää pelaajien keskuudessa. Viime viikolla Crytekin Cevat Yerli vahvisti, että peli käyttää samaa SecuROM-suojausta, jonka seurauksena ostetun pelin voi aktivoida vain viisi kertaa ilman ylimääräistä vaivaa.
Tämä tieto ei miellyttänyt FiringSquad-rautasivuston toimitusta, vaikka EA on luvannut tarjota kuluttajille tulevaisuudessa työkalun, jonka avulla tehtyjä aktivointeja voi perua. Rautasivustojen testeissä kokoonpanot muuttuvat jatkuvasti, jolloin viiden aktivointikerran raja saattaa tulla helposti vastaan jopa yhden testirupeaman aikana. FiringSquad ilmoittikin, että sivusto ei tule tämän vuoksi käyttämään Warheadia testeissään. Sivuston alkuperäinen suunnitelma oli ottaa Warhead mukaan testeihin, mutta sivusto tyytyy jatkossa Crysis-peliin, jossa vastaavaa rajoitusta ei ole.
FiringSquadin toimitus sanoo kuitenkin, että tilanne saattaa muuttua, jos EA julkaisee toimivan työkalun aktivointien hallintaan, mutta tällä hetkellä FiringSquad suhtautuu EA:n lupauksiin hyvin skeptisesti, koska EA ei ole kertonut mitään aikatauluja, koska tämän työkalun pitäisi tulla kuluttajien ulottuville.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.