Memorexilta 270 dollarin Blu-ray-soitin

Kaarlo Räihä
19. syyskuuta, 2008 10:13

Yhdysvaltojen joulumarkkinoiden odotetaan kasvattavan Blu-ray-elokuvien ja -soittimien myyntiä, jonka seurauksena yhä useammat valmistajat ovat tuomassa uusia Blu-ray-soittimia joulumarkkinoille. Kyseiseen rakoon aikoo iskeä marraskuussa myös Memorex uuden MVBD-2510-nimellä kulkevan Blu-ray-soittimen avulla, jonka suositushinnaksi yritys on Yhdysvalloissa kertonut 270 dollaria eli noin 190 euroa.
Edullisen hinnan myötä soitin ei kilpaile ominaisuuksien valossa esim. suosittua PlayStation 3 -pelikonsolia vastaan. MVBD-2510 ei sisällä BD-Live-tukea, vaan kuluttajien on tyytyminen BonusView-yhteensopivuuteen. Soittimessa ei myöskään ole ethernet-liitäntää, joten BD-Live-tukea ei voida myöhemmin lisätä soittimeen firmware-päivityksen avulla.
Muuten MVBD-2510 vastaa monia muita markkinoilta löytyviä Blu-ray-soittimia, joten siitä löytyy HDMI v1.3 -ulostulo, ja soitin tukee 1080p24-toistoa. DVD-elokuvat saa tarvittaessa skaalattua 1080p-resoluutiolle ja elokuvien lisäksi soitin osaa näyttää JPEG-kuvia CD- ja DVD-levyiltä. Audion osalta soittimesta löytyy analoginen 5.1-ulostulo, jonka avulla ei kuitenkaan voi toistaa DTS-HD Master Audio -ääniraitoja.
Soittimen muita ulostuloja videolle ovat komposiitti, komponentti ja S-video. Audion puolella löytyy vielä optinen Toslink-ulostulo. Soittimesta löytyy myös USB 2.0 -portti, mutta tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, onko portti tarkoitettu ainoastaan firmware-päivityksille, vai voiko esim. USB-massamuistilla olevia JPEG-kuvia katsella soittimella.
Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä ovatko MVBD-2510-soittimet saapumassa myyntiin myös Yhdysvaltojen ulkopuolelle.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.