XPERIA-puhelimet eivät sidottuja Windows Mobileen

Matti Robinson
16. syyskuuta, 2008 15:33

Sony Ericssonin uuden XPERIA-sarjan puhelimet eivät olekaan sidottuja ainoastaan Windows Mobile -käyttöjärjestelmään. Maanantaina XPERIA X1:n julkistamistilaisuuden yhteydessä yritys kertoi, että XPERIA-puhelimilla voidaan tulevaisuudessa käyttää myös muita käyttöjärjestelmiä. Yksi kiinnostavimmista vaihtoehdoista lienee älypuhelimiin suunnattu Googlen Android-alusta.
Sony Ericssonin ensimmäinen Windows Mobile -puhelin on tässä kuussa markkinoille saapuva XPERIA X1. Odotusten vastaisesti tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Microsoft on yksinoikeudella toimittamassa käyttöjärjestelmiä Sony Ericssonin XPERIA-mallistoon.
Sony Ericssonin osakkeet ovat olleet viimeaikoina laskussa ja viimeisimmäksi yritys joutui taipumaan LG:lle tippuen maailman viidenneksi suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi. Analyytikot kertoivatkin Reutersille, että käyttöjärjestelmävapaus edesauttaa yrityksen taistelua paremmasta markkina-asemasta. Näin ollen Sony Ericsson ei olisi käyttöjärjestelmien suhteen yhden "kortin" varassa.
Iso-Britanniaan, mutta myöhemmin tänä vuonna lisäksi 32 muuhun maahan. Kännykän ominaisuudet ovat varsin monipuoliset, sillä siitä löytyy muun muassa kolmen tuuman WVGA-kosketusnäyttö, liukuva QWERTY-näppäimistö, A-GPS, WLAN, 3G-yhteydet ja viiden megapikselin kamera.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.