JVC:ltä DLNA-yhteensopiva Blu-ray-soitin

Kaarlo Räihä
15. syyskuuta, 2008 17:51

Mediatiedostojen jakamista kotiverkossa helpottava DLNA-yhteensopivuus on hiljalleen yleistymässä monissa eri laitteissa, ja nyt elektroniikkaa valmistava JVC on tuomassa markkinoille Blu-ray-soittimen, josta löytyy DLNA-tuki.
NX-BD3-nimellä tunnettava kotiteatteripaketti sisältää itse soittimen lisäksi 2.1-kaiutinjärjestelmän. Soittimesta löytyy HDMI 1.3 -ulostulo, ja 1080p24-toiston lisäksi soitin osaa skaalata materiaalin tarvittaessa 1080p-resoluutioon asti. DLNA:n myötä laite osaa hakea toistettavaa sisältöä lähiverkosta ja soittimessa on myös paikka SD-muistikortille.
DVD- ja Blu-ray-elokuvien ohella laite toistaa irrallisia DivX-, AVCHD- ja MPEG-2-videoita. Laitteesta löytyvästä verkkoyhteydestä huolimatta Blu-ray-soitin ei ole BD-Live-yhteensopiva, vaan NX-BD3 tarjoaa kuluttajille BonusView-yhteensopivuutta. Audion puolelta soitin tukee MP3-, WMA- ja WAV-tiedostoja. Kuvista laite toistaa JPEG-kuvat.
Soittimen fyysiset mitat ovat 460 x 79 x 360 mm ja painoa sillä on 5 kiloa. Laitteen suositushinnaksi Isossa-Britanniassa on arvioitu noin 750 puntaa eli noin 950 euroa. Isossa-Britanniassa paketti tulee myyntiin lokakuun aikana, mutta Suomen julkaisuajankohdasta ei ole toistaiseksi tietoa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.