PNY:n 2 gigatavun USB-muisti sisältää Ghostbusters-elokuvan

Kaarlo Räihä
4. syyskuuta, 2008 11:35

USB-muistitikkujen markkinoilla kilpailijoista erottuminen erilaisella lisämateriaalilla ja erikoisella muotoilulla on on yleistynyt selvästi. PNY vie lisämateriaalin osalta kilpailun taas askeleen edemmäksi, sillä yrityksen uusi 2 gigatavun tallennuskapasiteetilla varustettu USB-muistitikku pitää sisällään Ghostbusters-elokuvaa.
PNY ja Sonyn yhteistyön avulla PNY pystyy siis jakelemaan Ghostbusters-elokuvan digitaalista kopiota USB-muistitikulla. Lehdistötiedotteen mukaan kyseessä on ensimmäisen kerta, kun täyspitkää elokuvaa jaellaan USB-muistitikulla. Ghostbusters-elokuvan valitseminen jakelun kohteeksi ei ole sattumaa, vaan elokuva on valittu jakeluun, koska ensimmäinen Ghostbusters-elokuva täyttää ensi vuonna 25 vuotta, joten muistitikulla voidaan juhlistaa elokuvan pitkää taivalta.
Kuluttajien harmiksi elokuva on kuitenkin suojattu DRM-suojauksilla, jonka vuoksi elokuvan katselu onnistuu ainoastaan silloin, kun kyseinen USB-muistitikku on liitetty tietokoneeseen. PNY ja Sony eivät ole paljastaneet miten tämä suojaus on toteutettu tai millä käyttöjärjestelmillä elokuvan katselu onnistuu, joten todennäköisesti elokuvan katselu onnistuu ainoastaan Windows-käyttöjärjestelmillä varustetuissa tietokoneissa.
Toistaiseksi kyseistä muistitikkua kauppaa ainoastaan Isossa-Britanniassa toimiva Argos-kauppaketju. Hintaa elokuvan sisältävällä muistitikulla on 29,99 puntaa eli noin 37 euroa. Hinta on siis huomattavasti korkeampi kuin muilla 2 gigatavun muistitikuilla, jonka vuoksi kuluttajien kannattaa taloudellisesti ajatellen ostaa erikseen jokin toinen muistitikku ja elokuvan DVD-versio.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.