Google Chrome testissä - hurja nopeusero

Matti Robinson
3. syyskuuta, 2008 12:40

Eilen julkaistu Google Chrome -selain kerää kehuja lehdistössä - eikä turhaan. AfterDawnin testissä selain suoriutui sivulatauksista mallikkaasti ja sekä CNETin että ZDNetin testeissä tulokset ovat yhteneviä. Erityisesti JavaScript-nopeudessa Chrome hakkaa muut selaimet maan rakoon.
Testasimme erityyppisten sivulatauksien lisäksi myös V8 JavaScript Benchmarkia, joka osoitti Chromen ylivoiman selvimmin. V8-testi käy läpi viisi eri testiä, joiden lisäksi se kertoo kokonaistuloksen verrattuna sadan pisteen "vertailukokoonpanoon". Yhteistuloksessa Chrome lyö toiseksi nopeimman Opera 9.6:n maan rakoon lähes 7 kertaisesti, Firefox 3:n ja Windows Safarin lähes 10 kertaisesti, sekä IE 7:n yli 30 kertaisesti.

Muutamia onglemiakin Chromesta löytyi. Osalla koneista sivujen scrollaus ei toimi kunnolla ja joidenkin sivustojen layoutit eivät auenneet oikein. Myös toimintanopeudessa huomattiin selviä eroja eri kokoonpanoilla. Loppujen lopuksi kuitenkin selaimesta jäi varsin positiivinen kuva. Kehitettävää riittää, mutta alku on erittäin hyvä.
Mikäli haluat todeta itse Google Chromen nopeuden (tai puutteet) voit ladata sen täältä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.