Warez-levittäjä ehdolliseen vankeuteen

Kaarlo Räihä
2. syyskuuta, 2008 16:16

Yhdysvaltain oikeusministeriö (DOJ) on jälleen saanut yhden sulan hattuunsa, kun virkavallan nappaama Robert Hardick on tuomittu kolmen vuoden ehdolliseen vankeuteen tietokoneohjelmien luvattomasta levityksestä. Kolmen ehdollisen vankeusvuoden lisäksi 57-vuotias Hardick joutuu viettämään seuraavat puoli vuotta kotiarestissa.
Hardick tunnettiin tekijänoikeuksia rikkoneissa Warez-piireissä paremmin tcut-nimellä ja vuosien 2002-2003 välisenä aikana hän levitti syytteiden mukaan Warez-sivustoille luvattomia kopioita useista eri ohjelmista. Hardick myönsi lähettäneensä yli 62 000 tiedostoa The Boxer Rebellion -Warez-sivustolle, joiden joukossa oli luvaton kopio EnSight Gold v7.4.1 -ohjelmasta. Hardick kuitenkin kiisti syytökset, joiden mukaan hän olisi ladannut yli 50 000 tiedostoa Nite Ranger Hideout -Warez-sivustolta.
Hardickin oli yksi niistä viidestä ihmisestä, jotka joutuivat huhtikuussa syytetyiksi erinäisistä tekijänoikeusrikoksista, joita Warer-ryhmät olivat Yhdysvalloissa tehneet. Hardickin ohella syyllisyytensä on myöntänyt 55-vuotias Steven Fiatarone, jonka tuomiota ei ole vielä ilmoitettu, mutta hänenkin kohdalla tunnustuksen myötä tuomioksi on tulossa ehdollista vankeutta. Kolmen muun henkilön kohdalla tapausten käsittely on vielä kesken.
Kyseisistä tekijänoikeusrikoksista voi saada Yhdysvalloissa jopa viiden vuoden vankeustuomion ja 250 000 dollarin sakot. Näiden rangaistusten lisäksi oikeudenhaltijat voivat vaatia tuomituilta vahingonkorvauksia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.