Limewire Storeen lisätty 1,2 miljoonaa kappaletta

Kaarlo Räihä
1. syyskuuta, 2008 12:30

LimeWire P2P-ohjelmasta tuttu Lime Wire LLC avasi oman DRM-vapaan musiikkikaupan maaliskuussa. Musiikkikaupan tarjonta ei kuitenkaan vastannut muiden vastaavien DRM-vapaiden musiikkikauppojen tarjontaa, mutta nyt LimeWire on parantanut tilannetta hieman tekemällä sopimuksen The Orchardin kanssa.
The Orchard edustaa useita itsenäisiä levy-yhtiöitä ja artisteja ja LimeWiren kanssa tehty sopimus kasvatti Limewire Storen valikoimia 1,2 miljoonan kappaleen verran. Nyt Limewire Store tarjoaa jo yli 2 miljoonaa musiikkikappaletta, mutta kaupan valikoima ei vieläkään kilpaile esim. Amazonin tai Napsterin kanssa, joista molemmat tarjoavat musiikkia neljältä suurelta levy-yhtiöltä. LimeWire ei ole toistaiseksi päässyt sopuun suurten levy-yhtiöiden kanssa musiikin kauppaamisesta, koska levy-yhtiöiden ja LimeWiren välillä on edelleen käynnissä korkean profiilin oikeusjuttu, joten LimeWiren on hankala kilpailla muiden nimekkäiden DRM-vapaiden musiikkikauppojen kanssa samoista asiakkaista.
LimeWirellä luotetaan kuitenkin LimeWire-ohjelman luomaan suureen käyttäjäkuntaan, jotka pystyvät siirtymään ostoksille suoraan LimeWire-ohjelmasta. Tämän lisäksi LimeWire Store tarjoaa tietoa monien Yhdysvalloissa toimivien radioasemien soittolistoista ja mahdollisuuden ostaa niillä kuultavia kappaleita suoraan kaupasta.
Yritys on myös estänyt LimeWire Storesta ostettujen kappaleiden jakelun LimeWire-ohjelman avulla lisäämällä kappaleiden ID3-tageihin tunnisteen, joka kertoo LimeWire-ohjelmalle, ettei kyseisiä kappaleita saa jakaa. LimeWire-ohjelman soittolistalle kappaleet kuitenkin ilmaantuvat ja ohjelman käyttäjät voivat kuunnella kappaleita normaalisti myös LimeWirellä.
Suomalaisten kuluttajien epäonneksi LimeWire Store on vain Yhdysvalloissa asuvien kuluttajien käytössä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.