The Pirate Bayn oikeusjuttu alkanee aikaisintaan loppuvuodesta

Kaarlo Räihä
29. elokuuta, 2008 14:38

Useampaan otteeseen myöhästynyt oikeustaistelu The Pirate Bay -palvelua pyörittävien tahojen ja muun maailman välillä on jälleen siirtynyt hamaan tulevaisuuteen. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan oikeuskäsittelyn piti alkaa kesän lopulla.
Myöhästymisestä kertoi Anita Thimberg, joka työskentelee Tukholman käräjäoikeudessa. Thimbergin mukaan ongelmia ovat aiheuttaneet mm. mukana olevien ihmisten aikataulut ja asianomaisten esittämät korvausvaatimukset, joiden kerääminen on ollut odotettua työläämpää. Thimbergin mukaan mitään päivämäärää oikeudenkäynnin aloittamiselle ei ole asetettu ja nykyisten arvioiden mukaan tapauksen käsittely voi alkaa aikaisintaan tämän vuoden lopulla, mutta oikeudenkäynnin alku voi venyä ensi vuoden puolelle.
Tapausta puitaneen oikeudessa Thimbergin arvioiden mukaan 6-10 päivää. Käräjäoikeuden päätöksestä valittanee todennäköisesti ainakin jokin taho, joten tapauksen puinti jatkunee myöhemmin korkeimmissa oikeusasteissa. Korvausvaatimuksia eri tahot ovat esittäneet jo aiemmin miljoonien eurojen edestä ja summa kasvanee vielä jonkin verran, kunhan kaikki jutun osapuolet saavat vaatimuksensa esitettyä oikeuslaitokselle.
Taloudellisten rangaistusten lisäksi neljä syytettynä olevaa ruotsalaismiestä voivat saada jopa kahden vuoden vankeusrangaistuksen, jos heidät todetaan syyllisiksi.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.