Comcastin tiedonsiirtoraja on jatkossa 250 gigatavua kuukaudessa

Kaarlo Räihä
29. elokuuta, 2008 10:05

BitTorrent-rajoitusten takia vihaista palautetta saanut internet-operaattori Comcast aikoo rajoittaa lokakuusta alkaen asiakkaidensa kuukausittaisen tiedonsiirtomäärän 250 gigatavuun.
Comcastin mukaan 250 gigatavun kuukausittainen tiedonsiirtopaketti on tarpeeksi useimmille asiakkaille. Tilastojen valossa yli puolet Comcastin asiakkaista siirtää kuukauden aikana dataa alle 3 gigatavua, joten muutos haitannee toistaiseksi lähinnä niitä asiakkaita, jotka käyttävät ahkerasti P2P-verkkoja tai pyörittävät omia tiedostojenjakopalveluita kotiyhteytensä avulla.
Comcastin mukaan vastaava rajoitus on ollut käytössä myös aiemmin, mutta nyt yritys aikoo tehdä tämän rajoituksen selväksi asiakkailleen, koska rajoitusten kertomatta jättäminen on suututtanut sekä kuluttajia että Yhdysvaltain telehallintovirastoa eli Federal Communications Commissionia (FCC).
Jos asiakas ylittää 250 gigatavun kuukausittaisen tiedonsiirtorajan, informoi Comcast asiakasta tilanteesta ja samalla asiakasta pyydetään hillitsemään liikennöintiään. Comcastin mukaan suurin osa rajan rikkoneista asiakkaista on suostunut jarruttamaan liikennöintiään. Jos asiakas rikkoo 250 gigatavun siirtorajan kahdesti puolen vuoden aikana, voidaan hänen internet-liittymänsä irtisanoa vuodeksi.
Comcast ei ole kuitenkaan maininnut milloin kuukausittaista tiedonsiirtorajaa aiotaan kasvattaa. 250 gigatavun raja riittäneet ainakin toistaiseksi hyvin kuluttajille, mutta jos esimerkiksi teräväpiirtovideota tarjoavat videopalvelut tai IPTV-ratkaisut yleistyvät, tulee 250 gigatavun raja nopeasti ongelmalliseksi.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.