Panasonic yhdistää Blu-ray-tallentimen ja VHS-nauhurin

Kaarlo Räihä
28. elokuuta, 2008 11:39

Panasonicin uutta DMR-BR630V-tallenninta tehtäessä ei ole ainakaan ominaisuuksien valossa jätetty mitään pois, sillä laitteesta löytyy mm. tallentava Blu-ray-asema, 320 gigatavun kiintolevy, HDMI-ulostulo, sekä digitaalinen että analoginen TV-viritin ja VHS-nauhuri.
Laitteen VHS-puoli ei valitettavasti kelpaa nauhoittamiseen, vaan se on tarkoitettu ainoastaan VHS-nauhojen digitointiin. Omat VHS-nauhat saa laitteen avulla siirrettyä joko laitteen kiintolevylle tai tallennettua Blu-ray- tai DVD-levyille. Blu-ray-levyjen tallennus onnistuu parhaimmillaan 6x-nopeudella ja DMR-BR630V:n sisältävä löytyvä MPEG-4 AVC/H.264 -pakkauspiiri pitää huolen siitä, että videomateriaalin saa tarvittaessa muutettua Blu-ray-yhteensopivaan formaattiin. MPEG-4 AVC/H.264 -videota voi tallentaa myös DVD-levyille, jolloin teräväpiirtotallennuksia varten ei ole pakko käyttää Blu-ray-levyjä.
HDMI-ulostulon resoluutio on rajoitettu 1080i-resoluutioon ja HDMI on Viera Link -yhteensopiva. Laitteesta löytyy paikka SD-muistikortille esim. JPEG-kuvien katselua varten.
Tallentimen fyysiset mitat ovat 430 x 335 x 93mm ja painoa sillä on 6,5 kg. Laitteen suositushinta Japanissa tulee olemaan noin 160 000 jeniä eli noin 1 000 euroa. Laitteesta ei ole näillä näkymin tulossa Eurooppaan sopivaa mallia, joten suomalaisten täytyy edelleen siirtää VHS-nauhoitteet Blu-ray-levyille toisin keinoin. Japanissa DMR-BR630V tulee myyntiin lokakuun aikana.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.