Brittipiraatti sai 15 kuukauden vankeusrangaistuksen

Kaarlo Räihä
28. elokuuta, 2008 14:10

Bristolissa asuva Gary Boulter on tuomittu 15 kuukauden vankeusrangaistukseen ja 12 000 punnan eli noin 15 000 euron sakkoihin piraattilevyjen myynnistä ja tuotemerkkien väärinkäytöstä. 59-vuotias Boulter myönsi itse oikeudelle syyllistyneensä yhteensä 23 eri rikokseen, joihin kuuluivat mm. videopelien, elokuvien, musiikin ja aikuisviihteen luvaton kopiointi ja tuotemerkkien väärinkäyttö.
Boulter pyöritti kotonaan kopiointipajaa, jossa hän teki ja myi luvattomia kopioita CD- ja DVD-levyistä. Poliisit pääsivät Boulterin jäljille nimettömän vihjeen perusteella, ja kun poliisit tekivät ratsian hänen kotiinsa vuonna 2005, löytyi asunnosta yli 2 300 kopioitua levyä ja 500 tyhjää DVD-levyä. Luvattomien kopioiden arvo katukaupassa olisi ollut vähintään 50 000 puntaa. Boulter sanoi ratsian jälkeen tekevänsä kopioita ainoastaan ystävilleen ja perheenjäsenilleen, mutta poliisit löysivät hänen tietokoneeltaan todisteita, joiden mukaan Boulter oli tehnyt kopioita myös muille tahoille rahasta.
Sakkojen lisäksi Boulterin täytyy maksaa korvauksia 10 500 punnan eli noin 13 000 euron verran niille tahoille, joiden tuotteita hän kauppasi luvatta tai joiden tuotemerkkejä hän oli käyttänyt luvatta. Jos Boulter ei pysty maksamaan näitä korvauksia seuraavan puolen vuoden sisällä, kasvaa hänen vankeustuomionsa pituus yhdeksällä kuukaudella.
Kuluttajien etuja suojelevan Trading Standards Departmentin edustaja Neil Derrick sanoi, että tapauksen pitäisi toimia varoittavana esimerkkinä niille, jotka miettivät vastaavien toimien harrastamista. Derrick huomautti myös, että Boulter myi luvatta aikuisviihdettä, jota kuuluisi olla saatavilla vain alan liikkeistä. Boulteria oikeudessa puolustanut Oliver Willmott sanoi Boulterin olevan aivan tavallinen ja mukava perheenisä, jonka harrastuksesta liikkeelle lähtenyt toiminta ei aiheuttanut huomattavia taloudellisia menetyksiä asianomaisille. Willmott huomauttaa myös, että suurin osa vankeustuomiosta johtuu tuotemerkkien luvattomasta käytöstä eikä varsinaisesta kopioinnista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.