Philips sulloo 3D-elokuvat Blu-raylle

Kaarlo Räihä
27. elokuuta, 2008 10:55

3D-elokuvat ovat nousseet viime aikoina kuumaksi keskustelun aiheeksi, mutta toistaiseksi 3D-elokuvia on voinut katsella lähinnä elokuvateattereissa. Elektroniikkalaitteita valmistava Philips aikoo kuitenkin tuoda muutoksen tähän asiaan, sillä yritys aikoo esitellä perjantaina alkavilla IFA 2008 -messuilla tekniikkaa, jonka avulla 3D-elokuvia voi tallentaa Blu-ray-levyille.
Philips tallentaa Blu-ray-levyille elokuvia 2D-plus-Depth-formaatissa, jossa videokuvan ohella säilötään tietoa kuvan syvyysinformaatiosta. Videokuva ja syvyysinformaatio yhdistämällä saadaan sopivalla näyttölaitteella näytettyä kolmiulotteinen katseluelämys.
Philipsin 2D-plus-Depth-formaattia tukevat näyttölaitteet kulkevat WOWvx-nimellä ja niiden kanssa ei tarvita erillisiä 3D-laseja elokuvan katseluun. 2D-plus-Depth-formaattia voi kuitenkin käyttää kaikenlaisten 3D-katselulaitteiden kanssa, joten esim. erilliset katselulasit toimivat tekniikan kanssa ongelmitta.
Philips tarjoaa näyttölaitteiden ja yhteensopivien Blu-ray-soittimien lisäksi välineitä, joiden avulla sisällöntuottajat voivat julkaista omia 3D-elokuviaan. Philipsillä uskotaan siihen, että kyseisen tekniikan avulla laadukkaita 3D-elokuvia on helppo tuoda myös kotisohvalle.
3D-elokuvia haluaville kuluttajille edessä olisi kuitenkin uuden näyttölaitteen ja Blu-ray-soittimen hankinta, joten tekniikka tuskin yleistyy kovin nopeasti. 2D-plus-Depth-formaatin ohella markkinoilla on myös muita vastaavia tekniikoita ja kilpailevien tekniikoiden määrä saattaa nousta nopeasti, jos 3D-elokuvat lyövät itsensä läpi.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.