Kiina salli iTunesin, mutta ei Tiibet-levyä

Kaarlo Räihä
26. elokuuta, 2008 11:06

Viime viikolla iTunes-verkkokauppa pimeni Kiinassa, koska kyseisen kaupan kautta Kiinassa majailevat ihmiset pystyivät ostamaan Songs for Tibet - The Art of Peace -albumia, jossa mm. Sting, Dave Matthews ja Alanis Morissette ottavat musiikillaan kantaa Tiibetin ja Kiinan välisiin ongelmiin.
Uusimpien tietojen mukaan iTunesin käyttö onnistuu jälleen Kiinassa, mutta Songs for Tibet - The Art of Peace -albumin katsominen ei onnistu iTunesissa. Applen verkkokaupan lisäksi Songs for Tibet - The Art of Peace -levyä ei näy Kiinassa myöskään Amazon-verkkokaupan tarjonnassa eikä albumin kappaleita voi kuunnella YouTuben kautta, koska Kiinan viranomaiset estävät kyseisen julkaisun näkymisen.
Albumi on herättänyt runsaasti kuohuntaa Kiinassa ja China.org.cn-sivuston jutun perusteella osa kiinalaisista aikoo boikotoida Applen tuotteita, koska iTunes on tarjonnut kyseistä levyä Kiinassa. Joidenkin kiinalaisten mielestä kyseisellä levyllä esiintyneitä artisteja ja yhtyeitä ei saisi enää päästää Kiinaan.
Levyn ympärillä pyörivä kuohunta on tehnyt levystä halutun hankinnan ja se onkin menestynyt hyvin iTunesin myyntilistoilla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.