Kodakilta OLED-valokuvakehyksiä

Lauri Jämsä
22. elokuuta, 2008 20:32

OLED-näytöt ovat loistaneet kaupoissa vielä poissaolollaan, mikäli ei lasketa Japanin markkinoille viime jouluna ilmestynyttä 11-tuumaista Sony XEL-1 -televisiota. Digitimes uskoo muidenkin valmistajien tuovan keskikokoisia OLED-näyttöjä markkinoille vielä tänä vuonna. Ainakin Kodakin on raportoitu tilanneen suuret määrät 7,6-tuumaisia OLED-näyttöjä käytettäväksi digitaalisissa valokuvakehyksissä. Kehykset on tarkoitus saada markkinoille Yhdysvalloissa vielä ennen joulua, Digitimes kertoo.
OLED-näyttöpaneelivalmistaja Chi Mei EL kertoo aloittavansa keskikokoisten OLED-paneelien massatuotannon syyskuussa. Tuotantokapasiteetin kerrotaan olevan kuukaudessa 100 000 paneelia. Toista tuotantolinjaa ollaan jo rakentamassa, laajennuksen on määrä valmistua ensi vuoden alkupuolella.
Mikäli digitaaliset valokuvakehykset eivät tee vielä massaryntäystä OLED-näyttöjen pariin, tekevät sen varmasti minikannettavat, joihin ohuet, alle 10-tuumaiset paneelit ovat omiaan. Myös autovalmistajat lienevät mielissään tarkoista ja kirkkaista OLED-näytöistä.
Kunhan massatuotanto saadaan kunnolla käyntiin ja valmistuskustannukset lähemmäksi LCD-paneelien hintaa, ei OLED-näyttöjen yleistymistä estäne enää mikään.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.