Applen vuosimaksullinen iTunes Unlimited esitellään ensi kuussa?

Kaarlo Räihä
21. elokuuta, 2008 19:26

Huhut Applen mahdollisesta kuukausimaksullisesta iTunesista ovat lähteneet jälleen uudelleen liikkeelle ja nyt uutukaisen enteillään tulevan julki ensi kuun lopulla iTunes Unlimited -nimellä varustettuna.
iTunes Unlimited olisi levinneiden huhujen mukaan vuosimaksullinen musiikin latauspalvelu, jossa kuluttaja voi 129 dollarin vuosimaksua vastaan ladata iTunesista niin paljon musiikkia kuin hän haluaa. Kappaleet kuitenkin suojataan Applen DRM-suojauksilla, mutta tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, voiko kappaleita kuunnella edelleen, vaikka tilausjaksoa ei uudista ensimmäisen vuoden jälkeen, kuten Nokian tulevan Comes with Music -palvelun kanssa vai häviääkö kappaleiden kuunteluoikeus kokonaan. iTunes Unlimitedin käyttäjät voivat kuitenkin tarvittaessa ostaa kappaleita itselleen normaaliin hintaan, joka viittaisi siihen, että iTunes Unlimitedin kautta hankittujen kappaleiden kuunteluoikeudet vanhenevat.
Itse iTunes Unlimited aukeaa huhujen mukaan kuluttajille lokakuun aikana ja tarjolla olisi tällöin noin puolet tavallisen iTunes-musiikkikaupan sisällöstä, koska Applen ja levy-yhtiöiden väliset sopimukset eivät ole aiemmin sisältäneet tilauspalvelua, jonka vuoksi Apple on neuvotellut keväästä asti uusia sopimuksia levy-yhtiöiden kanssa. Musiikki on huhujen mukaan pakattu 256 kbps AAC-kappaleiksi, jotka toistuvat tietokoneiden lisäksi iPod-soittimilla, Apple TV -laitteilla ja iPhone-matkapuhelimilla. Aluksi iTunes Unlimited rantautuisi pelkästään Yhdysvaltoihin, mutta toivottavasti palvelu nähdään pian myös Euroopassa ja Aasiassa.
Apple ei ole ainakaan toistaiseksi kommentoinut huhuja millään tavalla, joten piinallinen odotus huhujen oikeellisuudesta saattaa kestää syyskuun lopulle saakka.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.