PS3:n PlayTV-tallennukset DRM-suojataan

Kaarlo Räihä
15. elokuuta, 2008 19:16

Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolille ensi kuussa julkaistavaa PlayTV-nimellä kulkevaa digiviritintä on monissa kotitalouksissa odotettu innolla, mutta nyt PlayTV:n julkaisu on saanut ylleen hieman sadepilviä, sillä Sony on kertonut Eurogamer-sivustolle, että PlayTV-tallennukset suojataan DRM-suojauksilla, jonka takia tallennuksia ei voi siirtää esim. tietokoneelle katselua varten.
Näillä näkymin PSP säilyttää PlayTV-yhteensopivuutensa, mutta tallennettuja ohjelmia voi katsella ainoastaan PSP:n langattoman verkkoyhteyden avulla, eikä tallennuksia voi täten ottaa mukaan Memory Stick -muistikorteille.
Sony ei ole paljastanut syytä DRM-suojauksien käyttämiselle. Alkuperäisen suunnitelman mukaan tallennuksien siirtäminen esim. tietokoneelle tai PSP:lle piti onnistua ilman ylimääräistä vaivaa, mutta todennäköisesti tekijänoikeusjärjestöt ja TV-toimijat ovat saaneet muutettua laitteen toiminnallisuutta huonompaan suuntaan omalla painostuksellaan.
Sony kertoi myös toisesta PlayTV-takaiskusta, jonka myötä teräväpiirtokanavien nauhoittaminen ei onnistu vielä julkaisun yhteydessä tulevalla ohjelmistoversiolla, vaan Sony julkaisee tämän ominaisuuden myöhemmin ohjelmistopäivityksenä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.