Jenkeissä satoja HD-kanavia, entä meillä

Matti Robinson
15. elokuuta, 2008 12:17

Yhdysvaltojen suurin satelliitti-tv-tarjoaja DIRECTV kertoi juuri lisänneensä kanavavalikoimaansa 30 uutta teräväpiirtokanavaa ja siten lähettää nykyään yhteensä 130 HD-televisiokanavaa. Suomessa tarjottavia teräväpiirtokanavia on vasta kourallinen, joista yksikään ei ole suomalainen ja joiden ohjelmatarjonta on hyvin suppeaa.
DIRECTV kertoi samalla myös, että vanha teräväpiirtolaatu ei riitä heille vaan yritys vaihtaa ensimmäisenä maailmassa parempaan MPEG-4 AVC -formaattiin. Lisäksi kuukauden loppuun mennessä äänenlaatua parannetaan Dolby Digital 5.1 -tasolle ja vuoden loppuun mennessä elokuvia voi nauttia Full HD (1080p) -resoluutiolla. Yritys ei aio jättää tietystikään tähän vaan ensi vuoteen mennessä jälleen yksi satelliitti otetaan käyttöön ja satelliittikapasiteetti ylittää 200 teräväpiirtokanavan.

Saattaako tämä tekniikan huipulla ratsastava amerikkalaisyritys teknologiakansamme häpeään? Eivätkö suomalaiset ole valmiita teräväpiirrolle ennen vuotta 2016? Kumpi sinua harmittaa enemmän, taulutelevisiosi käyttämätön potentiaali vai lisäsijoitus teräväpiirtodigiboksiin? Kerro mielipiteesi kommenteissa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.