Uusi koko perheen televisiokanava aukeaa huomenna

Lauri Jämsä
14. elokuuta, 2008 18:03

Keravalla toimiva Family Channel Oy on saanut kolmen kuukauden mittaisen antenniverkkotoimiluvan STV Suomi -televisiokanavallensa. Toimilupa astuu voimaan huomenna perjantaina ja jatkuu aina marraskuun puoliväliin saakka, kertoo Hukala.net.
STV Suomen ohjelmiston kerrotaan sopivan koko perheelle. Ohjelmistoon kuuluu muun muassa uutisia, urheilua, elokuvia, luonto-ohjelmia, matkailuohjelmia, lastenohjelmia sekä kristillistä ohjelmistoa.
Toimilupa on ollut Family Channel Oy:n tähtäimessä jo pitkään. "Haimme analogista toimilupaa jo 1990-luvun lopussa, mutta silloin ministeriö lopetti lupakierroksen kaikkien hakijoiden osalta vedoten tulevaan digisiirtymään. Toisen kerran haimme alueellista digilupaa muutama vuosi sitten, mutta silloin taloudelliset syyt estivät luvan saamisen", yrityksen toimitusjohtaja Hannu Haukka kertoo.
Uutta kanavaa ei ole mainostettu juurikaan, koska Family Channel Oy ei ole itsekään ollut kovin kauaa tietoinen lupamahdollisuuksistaan. Toimilupa myönnettiin vasta heinäkuun 8. päivänä.
"Kanavan lanseeraaminen on hyvin vaikeaa kesällä, kun koko Suomi on lomalla. Emme ole yksinkertaisesti ehtineet laatia tiedotteita", Hannu Haukka valittelee.
Lähetykset alkavat antenniverkossa huomenna perjantaina ohjelmapaikalla 99, kun toimilupa astuu voimaan. Kolmen kuukauden mittaisen toimiluvan jälkeen Family Channel Oy aikoo saada uusittua lupansa, jotta STV Suomi saataisiin taivaalle myös jatkossa. Pysyvämmän toimiluvan saanti onkin suunnitelmissa seuraavalla lupakierroksella.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.