The Pirate Bay ei ole enää italialaisten käytettävissä

Kaarlo Räihä
10. elokuuta, 2008 11:43

Monien tekijänoikeusjärjestöjen ja mediajättien vihaama The Pirate Bay (TPB) on joutunut jälleen internet-operaattoreiden mustalle listalle, kun Italiassa toimivat internet-operaattorit ovat nyt estäneet italialaisten pääsyn TPB:n sivustolle.
TPB:n oma blogiteksti kuvaa Italiaa fasistiseksi valtioksi, joka rajoittaa kansalaistensa sananvapautta. Blogin mukaan fasistijohtaja Silvio Berlusconin kätyri Giancarlo Mancusi on määrännyt Italiassa toimivat internet-operaattorit estämään asiakkaiden pääsyn TPB:n sivustoille sekä domain-nimen että IP-osoitteen perusteella.
TPB ei kuitenkaan aio luovuttaa ilman taistelua, joten TPB-sivuston IP-osoite on jo vaihdettu toiseksi, jonka myötä osa italialaisista pääsee jälleen vierailemaan sivustolla. Blogi suosittelee italialaisille OpenDNS-palvelun käyttämistä, jotta operaattoreiden harrastama suodatus ei vaikuttaisi ihmisten elämään.
TPB:llä on myös käytössään La Baia -domain, jonka avulla thepiratebay.org-domainiin perustuvat estot voi kiertää. TPB ylläpitäjät myös toivovat, että italialaiset ottaisivat yhteyttä omiin internet-operaattoreihinsa ja kertoisivat näille, ettei tällainen toiminta ole suotavaa, vaan internet-operaattoreiden pitäisi valittaa päätöksestä oikeuteen.
TPB on joutunut aiemmin sulkuun mm. Tanskassa toimivan Tele2-operaattorin toimesta, joten TPB:llä on aiempaa kokemusta sensuroivista internet-operaattoreista ja niitä vastaan taistelemisesta.
Italia on puolestaan ollut viimeksi esillä torrent-sivustojen osalta heinäkuun lopulla, kun poliisit sulkivat Colombo-BT-sivuston.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.