Olympialaisten YouTube-lähetykset eivät näy Suomessa

Kaarlo Räihä
5. elokuuta, 2008 23:18

YouTube ja Kansainvälinen Olympiakomitea (KOK) ilmoittivat eilen yhteistyöstä, jonka myötä olympialaisia voi katsella YouTuben kautta niissä maissa, joihin digitaalisten tilauspalveluiden lähetysoikeuksia ei ole kaupattu.
Suomessa lähetyksiä ei siis voi seurata YouTuben oman beijing2008-kanavan kautta ilman välityspalvelimen apua. Lähetyksiä voi kuitenkin katsella normaalisti 77 eri maassa, joista suurin osa sijaitsee Afrikkassa, Aasiassa ja Lähi-idässä.
Suoria lähetyksiä YouTubessa ei luonnollisesti nähdä, mutta tarjontaan on luvattu mm. koosteita, uutisia ja päivittäisiä pätkiä kilpailutapahtumista. Materiaalia on tulossa jokaiselta kisapäivältä kolmen tunnin verran.
Tilanteesta tekee historiallisen se seikka, että kyseessä on ensimmäinen kerta, kun olympialaisia lähetetään virallisesti lähes maailman joka kolkassa. "Saamme ensimmäistä kertaa olympialaisten historiassa maailmanlaajuisen kattavuuden" kertoi KOK:n markkinointijohtaja Timo Lumme. Lumpeen mukaan tärkeintä on se, että mahdollisimman monet ihmiset pääsevät nauttimaan olympialaisten maagisesta ilmapiiristä sekä katselemaan urheilijoiden suorituksia. YouTube-lähetyksien avulla yritetään myös hillitä olympia-lähetysten luvatonta kopiointia.
Aikaisempina vuosina KOK on taistellut ahkerasti luvattomia olympia-lähetyksiä vastaan, jotta miljoonia tuottava lähetysoikeuksien myynti eri maiden TV-jäteille ei tyssäisi luvattomien lähetysten tekemiin aluevaltauksiin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.