EFF julkaisi työkalun P2P-jarrun tarkistamiseen

Kaarlo Räihä
2. elokuuta, 2008 23:27

Kuluttajien oikeuksia internet-aikakaudella puolustava EFF (Electronic Frontier Foundation) on julkaissut ensimmäisen version uudesta Switzerland-nimellä kulkevasta ohjelmasta, jonka avulla kuluttajat voivat tarkistaa sen, että häiritseekö kuluttajien käyttämä internet-operaattori P2P-liikennettä.
Switzerlandin avulla kuluttajat voivat selvittää mm. sen, että muuttaako internet-operaattori P2P-ohjelmien lähettämiä paketteja, jotta P2P-liikenteen tiedonsiirtonopeutta saataisiin hidastettua. Switzerland ei ole kuitenkaan vielä lopullinen tuotos, jonka takia ohjelmaa on käytettävä komentokehoitteen tai konsolin kautta ja ohjelman toiminnassa saattaa esiintyä pieniä ongelmia. Ohjelmasta on tarkoitus julkaista myöhemmin graafisella käyttöliittymällä varustettu versio, jonka käyttämisen pitäisi olla hieman helpompaa tavallisille kuluttajille.
Switzerland on avointa lähdekoodia ja se on toteutettu Pythonilla, joten ohjelmaa voi käyttää mm. Windows-, Linux-, BSD- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmien kanssa. Windows-versio tarvitsee myös WinPcap-paketin asennuksen toimiakseen.
EFF julkaisi Switzerlandin, koska järjestön tarkoituksena on pitää internet avoimena ja innovatiivisena. Tämä ei luonnollisesti onnistu, jos internet-operaattorit tai jotkin muut pahantahtoiset tahot muuttelevat kuluttajien internet-liikennettä, jonka vuoksi Switzerlandin avulla on tarkoitus selvittää se, missä internet-liikenne joutuu muuntelun kohteeksi. Tällöin kuluttajille selviävät ne internet-operaattorit, jotka todella myyvät rajoittamattomia internet-yhteyksiä.
EFF:in ohella P2P-hidastusta on aiemmin tutkinut Vuze, jonka keräämien tietojen perusteella monet internet-operaatorit muokkaavat P2P-liikennettä omissa tietoverkoissaan, jotta muu liikenne kulkisi sujuvammin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.