Uusi suomalainen musiikkikauppa avataan huomenna

Matti Robinson
31. heinäkuuta, 2008 13:30

Suomalainen Equal Dreams -musiikkiverkkokauppa avaa palvelunsa yleisölle huomenna. Uudenlaista konseptia kokeileva Equal Dreams nimittää uutta palveluaan artistien markkinapaikaksi perinteisen musiikkikaupan sijaan. Palvelu tarjoaa artisteille ja yhtyeille paitsi helpon tavan levittää omaa musiikkiaan niin myös mahdollisuuden hinnoitella oma tuotteensa. Yritys lupaa myyjälle jopa 88 prosenttia myyntituloista. Kaupan perustaminen ei maksa mitään, joten vaikka sävelet eivät kiinnosta kansaa niin kuluja kaupasta ei tule.
"Liiketoimintamme menestys perustuu ensisijaisesti artistin menestymiseen", kertoo Equal Dreamsin toimitusjohtaja Kimmo Kärkkäinen. "Tarkoituksemme on luoda vaihtoehtoinen kanava erilaisille artisteille musiikkityyliin katsomatta. Toivotamme tervetulleiksi niin aloittelevat muusikot kuin vanhat konkaritkin. Musiikin tekijöiden lisäksi Equal Dreams palvelee vaihtoehtoja etsivää kuluttajaa, joka haluaa kuunnella musiikkia myös soittolistojen ulkopuolelta."
Artisteille on tarjolla monipuolinen rojaltejen ja myyntituottejen hallintatyökalu, jonka avulla rahat menevät helposti jakoon bändin jäsenille, tuottajille, säveltäjille ja levy-yhtiölle. Myös Teostolle kuuluvat maksut palvelu hoitaa automaattisesti. Equal Dreams ei kuitenkaan ole tarkoitettu ainoastaan musiikkikonkareille - päinvastoin. Yritys painottaa, että kuka tahansa voi laittaa kappaleensa myyntiin ja samalla saada näkyvyyttä itselleen.
Palvelu tarjoaa artisteille myös uudenlaiset Equal Share ja Equal Aid -ominaisuudet. Equal Sharella voidaan kerätä rahoitusta tuleville musiikkiprojekteille, jolloin tukijat saavat osuutensa musiikin mahdollisista myyntituotoista. "Näemme mahdollisuuden osallistua musiikkiprojekteihin uutena tapana "fanittaa". Equal Sharen kautta yleisö muuttuu passiivisista kuluttajista aktiivisiksi osallistujiksi. Fanit pääsevät tekemään yhteistyötä ihailemiensa artistien kanssa", kertoo Kärkkäinen. Equal Aidin avulla artistit voivat lahjoittaa osan myyntituloista suoraan hyväntekeväisyyteen. Equal Dremsin yhteistyökumppaneina toimivat Amnesty, Pelastakaa lapset ry ja World Vision.
Itse musiikin ostaminen onnistuu helposti ilman rekisteröitymistäkin, mutta rekisteröitymisen etuna on oma musiikkikirjasto, josta lataaminen onnistuu mistä ja millon vain. Kaikki musiikki on DRM-vapaata ja ladattavissa sekä MP3- että FLAC-formaatissa. Pikaisen testin perusteella kaupalta voi odottaa paljon ja ainakin tällä hetkellä testissä oleva palvelu toimii moitteetta. Musiikkivalikoima on tosin vielä varsin suppea. Maksaminen onnistuu ainakin Visa- ja MasterCard-korteilla sekä Nordean, Osuuspankin, Aktian ja Sampo Pankin -verkkopankeissa.
Alla kuvia palvelusta ja klikkaamalla näet suuremmat kuvat.


Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.