download.fi suomettui

Petteri Pyyny
31. heinäkuuta, 2008 17:59

AfterDawnin sisarsivusto, download.fi, on noussut parissa vuodessa varsin isoksi tekijäksi ilmaisohjelmien jakelussa kotimaassamme. Suosion on huomannut erilaisten tilastokäppyröiden ohella myös jatkuvasti kasvavasta palautevuoresta, jota käymme läpi päivittäin.
Yksi yleisimpiä toiveita on ollut tieto siitä, onko jokin tietty sivuilta löytyvä ohjelma saatavilla myös suomeksi. Olemme kesän mittaan tehneet taustalla tähän liittyviä teknisiä muutoksia ja vihdoin tänään saimme viimeiset palaset paikoilleen tekniikan suhteen. Eli nyt download.fi:n ohjelmalistauksissa näkyy ohjelman nimen vieressä pienen pieni Suomen lippu, jos kyseinen latausversio sisältää itsessään suomenkielisen version. Tarkennettu hakutoiminto tarjoaa myös mahdollisuuden rajata haut pelkästään suomenkielisiin ohjelmiin.
Jotkut ohjelmat jaellaan erillisinä kieliversioina -- kuten vaikkapa Firefox -- ja näissä tapauksissa lisäämme suomenkielisen version omana ohjelmanaan palveluun.
Suurin ongelma on tällä hetkellä jäljellä olevan työn määrä -- download.fi:ssä on lähes 2 000 ohjelmaa ja emme voi mitenkään käydä jokaista yksitellen käsin ja ottaa selvää, onko kyseisen softan latauspaketissa mukana suomenkielinen versio. Mutta etenemme pikkuhiljaa, eli ohjelmaversioiden päivitysten mukana softatiimimme samalla päivittää kielitiedot ohjelmiin paikoilleen.
Lisäksi eriytimme sivustojemme latauslaskurit lähes kymmenen vuoden pakkoavioliitostaan, eli nyt download.fi:ssä näkyvät latausluvut ovat todellakin download.fi:stä ladattujen kertojen määrää vastaavat, eivätkä sisällä esim. englanninkielisen AfterDawnin lukuja. download.fi:stä on vajaan kahden vuoden aikana (erillisiä sivustokohtaisia lukuja alettiin mittaamaan lokakuussa 2006) ladattu noin 6,4 miljoonaa ohjelmaa.
Nyt download.fi on vain mielenkiintoisen haasteen edessä -- miten jatkokehittää sivua? Eli kertokaa ideanne, mitä download.fi:lle voisi vielä tehdä vai onko sivusto "valmis"?

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.