MPAA haastoi Fomdb.com- ja MovieRumor.com-sivustot oikeuteen

Kaarlo Räihä
30. heinäkuuta, 2008 9:52

Elokuvateollisuuden etuja Yhdysvalloissa puolustava Motion Picture Association of America (MPAA) on haastanut kaksi internet-sivustoa oikeuteen, koska sivustot helpottavat tekijänoikeusrikosten tekemistä.
Fomdb.com- ja MovieRumor.com-sivustot ovat mahdollistaneet uutuuselokuvien luvattoman katselun internet-selaimen ja Flash-selainlaajennuksen avulla. MPAA:n lehdistötiedotteen (PDF) mukaan molemmat sivustot ovat hyötyneet taloudellisesti siitä, että kuluttajat voivat katsella sivustojen avulla luvatta uutuuselokuvia.
Tekijänoikeuksia rikkovat videotiedostot eivät sijaitse kummankaan sivuston palvelimilla, vaan muiden vastaavien indeksointi- ja hakusivustojen tuttua kaavaa noudattaen tekijänoikeuksia rikkovat tiedostot tulevat muualta käyttäjien selaimiin.
MPAA on voittanut aiemmin vastaavia oikeusjuttuja ja oikeusjuttujen kohteeksi joutuneet sivustot ovat joutuneet maksamaan miljoonien dollareiden edestä tekijänoikeuskorvauksia, joten Fomdb.com- ja MovieRumor.com-sivustojen tulevaisuus ei näytä kovin valoisalta.
MPAA:n mukaan internetissä on useita vastaavia sivustoja ja MPAA:n John Malcolm sanoi lehdistötiedotteessa, että MPAA aikoo haastaa näitä sivustoja oikeuteen myös jatkossa. Yhteensä Fomdb.com- ja MovieRumor.com-sivustot houkuttelivat noin 27 000 uniikkia kävijää joka päivä, joten MPAA:n haasteiden kohteeksi kelpaavat myös hieman pienemmät sivustot.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.