Nintendo taistelee jälleen varmuuskopiolaitteita vastaan

Kaarlo Räihä
29. heinäkuuta, 2008 19:34

Nintendo on jatkanut jälleen taisteluaan luvattomia pelikopioita vastaan ja tällä kertaa oikeusjutun kohteeksi ovat joutuneet DS:lle mm. R4 Revolution -laitteita Japanissa maahantuovat yritykset.
Nintendo on haastanut yhteistyökumppaneidensa kanssa ainakin kuusi japanilaista yritystä oikeuteen majicon-nimellä kulkevien latauskasettien myynnistä, markkinoinnista ja maahantuonnista. Nintendo haluaa oikeudelta päätöksen, joka kieltää jatkossa kyseisiin laitteisiin liittyvän kaupankäynnin Japanissa.
Majicon-latauskasetit mahdollistavat varmuuskopioitujen pelien pelaamisen Micro SD -muistikorteilta, joka Nintendon ja yhteistyökumppaneiden mukaan lisää piratismia ja pelien luvatonta kopiointia.
Nintendon mukana haasteessa on 54 muuta firmaa, joiden joukkoon kuuluvat mm. DS:lle pelejä tekevät Capcom, Sega ja Square Enix, joten Nintendo ei ole ainoa taho, jota luvattomien kopioiden pelaaminen häiritsee. Varmuuskopioitujen pelien lisäksi majicon-latauskasettien avulla voi konsolissa ajaa harrastelijoiden itse tekemiä ohjelmia ja pelejä (ns. Homebrew-ohjelmat), joten MOD-piirien tapaan majiconeille löytyy myös laillisia käyttötarkoituksia.
Toistaiseksi Nintendo on ilmoittanut oikeustoimista ainoastaan Japanissa, joten toistaiseksi Euroopassa ja Yhdysvalloissa toimivat majicon-kauppiaat ovat turvassa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.