Creativelta ZEN Mozaic -soitin

Kaarlo Räihä
24. heinäkuuta, 2008 18:59

Creative on vuosien saatossa julkaissut useita ZEN-sarjan mediasoittimia, joiden joukko on jälleen kasvanut yhdellä, kun Creative julkaisi tänään uuden ZEN Mozaic -soittimen.
Erikoista ZEN Mozaicissa on ainakin laitteen muotoilu, joka herättää varmasti kommentteja sekä puolesta että vastaan. Nimensä mukaisesti soittimen muotoilu on saanut inspiraatiota mosaiikkitaiteesta ja Creativen mukaan "soittimen rohkea ulkoasu heijastaa käyttäjänsä tyylitajua sekä itsenäisyyttä". Värivaihtoehtoina ovat hopea, pinkki ja musta.
Tekniseltä puolelta laitteesta löytyy mm. 1,8-tuumainen LCD-värinäyttö, FM-radio, sisäinen mikrofoni nauhoittamista varten sekä sisäänrakennettu kaiutin. Laitteesta löytyy ohjelmina mm. kalenteri, kello ja osoitekirja. Musiikin osalta tuetaan MP3-, WMA- (DRM9 & 10), WAV- (8 kHz), Audible (2-, 3- ja 4-version) -formaatissa olevaa audiotiedostoja. Videoiden puolella tuettuina ovat Motion JPEG -koodekilla pakatut AVI-tiedostot, joita voi tehdä soittimen mukana tulevalla ohjelmalla omista videotiedostoista. Kuvien osalta tuetaan JPEG-kuvia ja mukana tuleva ohjelmisto osaa tarvittaessa muuntaa mm. BMP-, TIFF-, GIF- ja PNG-kuvat JPEG-muotoon. Musiikki, kuvat ja videot siirretään soittimeen USB-liitännän avulla ja Creativen mukaan tuettuina käyttöjärjestelminä ovat Windows XP ja Windows Vista.
Kokoa soittimella on 79,5 x 40 x 12,8 mm ja painoa 43 grammaa. Toistoaikaa MP3-tiedostoille luvataan yhdellä latauksella noin 32 tuntia. Soitin tulee Suomessa kauppoihin neljän eri tallennuskapasiteetin voimin elokuussa ja suositushinnat ovat 69 euroa (2 Gt), 89 euroa (4 Gt), 109 euroa (8 Gt) ja 159 euroa (16 Gt).

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.