The Groundin sopimukset eivät syntyneet helpolla

Kaarlo Räihä
23. heinäkuuta, 2008 2:19

Torstaina ovensa avaavan The Ground -nettimusiikkikaupan suurin ero kaikkiin muihin suomalaisiin nettimusiikkikauppoihin on DRM-vapaus, jonka myötä kaupassa kuluttajille myydään mm. MP3-muodossa olevia musiikkikappaleita.
The Groundin juuret lepäävät tiistaina suljetussa Levyvirasto.net-verkkokaupassa, joten aivan ensikertalaisia kaupan pyörittäjät eivät ole. The Groundin perustajana ja Levyvirasto-yhtiön toimitusjohtajana tunnettu Antti Peisa kertoi Digitoday-verkkojulkaisulle, ettei kaupan perustaminen ole kuitenkaan ongelmatonta. "Ongelma on se, että nettimusiikkikaupan perustaminen on pirun kallista. Levy-yhtiöt eivät halua toimia minkään pikkuprojektin kanssa. Ne varmistavat omilla ennakoillaan, että tässä on oikeat rahat kyseessä" kommentoi Peisa.
Peisan mukaan suurten levy-yhtiöiden saaminen mukaan omaan nettikauppaan maksaa satoja tuhansia euroja. The Ground on saanut rahoitusta Tekesiltä, jonka turvin nettikauppa tarjoaa avautumisen yhteydessä kuluttajille yli 300 000 DRM-vapaata musiikkikappaletta. Näistä kappaleista noin 10 000 on tuttuja Levyvirasto.net-verkkokaupan tarjonnasta. Korkeiden aloituskustannuksien lisäksi hommia on riittänyt sopimusten tekemisessä, ja Peisan mukaan suurten levy-yhtiöiden kanssa neuvottelu ei ole aina ollut nautintoa.
256–320 kbps MP3-tiedostojen lisäksi The Ground aikoo tarjota kuluttajille myös häviöttömästi pakattuja FLAC-tiedostoja. Kauppa ei aio kuitenkaan luottaa pelkän DRM-vapauden voimaan, sillä Suomeen on jo tulossa muitakin DRM-vapautta hyödyntäviä musiikkikauppoja. The Groundissa asiakkaat voivat mm. lukea kriitikoiden mielipiteitä levyistä ja myös arvostella itse ostamaansa musiikkia pisteiden muodossa. Tavoitteena on, että kaupan avulla myydään vuoden loppuun mennessä kymmeniä tuhansia musiikkikappaleita.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.