Miksi suomalaiset eivät käytä IPTV:tä?

Lauri Jämsä
21. heinäkuuta, 2008 14:29

Euroopan komission uusimpien laskelmien mukaan Suomessa ainoastaan 0,1 prosenttia käyttää televisiolähetyksien vastaanottamiseen IPTV-tekniikkaa. Suomi onkin jäänyt selvästi jälkeen muun muassa Ruotsista, Virosta, Hollannista ja Ranskasta IPTV:n yleistymisessä. Asiasta uutisoi Digitoday.
Varsinkin Ranska on kunnostautunut IPTV:n saralla, maassa onkin IPTV-käyttäjiä määrällisesti selvästi eniten koko Euroopassa. Hollannissa ja Virossa IP-televisiokäyttäjien suhteellinen osuus on myös jo varsin merkittävä (7,0% ja 6,5%). Ranskassa televisiolähetyksistä 6,5 prosenttia vastaanotetaan IPTV-laitteistolla. Ruotsissa vastaavan luvun kerrotaan olevan 1,9 prosenttia.
Suomessa tärkeimmät jakelukanavat ovat antenni- ja kaapelitelevisioverkko. Valtaosasta Euroopan maista poiketen Suomessa ei olla erityisen innostuneita myöskään satelliittivastaanotosta. Ainoastaan 6,8 prosenttia suomalaisista luottaakin lautasen voimaan.
Saksassa 45 prosenttia televisiota katselevista kotitalouksista luottaa satelliittilähetyksiin. Iso-Britanniassa vastaava luku on 35,5 prosenttia. Tämän jälkeen suuruusjärjestyksessä tulevat Hollanti (33,7%), Ruotsi (26,1%) ja Ranska (21,4%).
Kaapelitelevisioverkon kerrotaan olevan suurin vastaanottokanava Unkarissa, Ruotsissa, Saksassa ja Hollannissa. Antennivastaanottoon luottavat eniten Suomen ohella Iso-Britannia, Viro, Tanska, Ranska, Slovakia ja Tšekin tasavalta.
Vaikka useimmissa maissa laajakaistatelevision käyttäjämäärät ovat vielä erittäin vähäisiä, IPTV-palveluiden uskotaan yleistyvän nopeiden internet-liittymien määrän kasvaessa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.