Ensimmäinen kunnon HD-kanava Suomen taivaalle vielä tänä vuonna?

Lauri Jämsä
21. heinäkuuta, 2008 18:05

Digita ja Yleisradio lähettävät tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla antennitelevisioverkossa teräväpiirtotestikuvaa, ja projektin on määrä huipentua Pekingin olympialaisista lähetettävän HD-materiaalin ilmaisjakeluun. Suunnitelmia ei kuitenkaan ole tehty vielä tämän edemmäksi ja onkin vielä auki, milloin maassa saadaan maanpäällinen HDTV-tuutti kunnolla auki. Kaistaa HD-kanaville on myönnetty jo aiemmin.
Soppaan on lusikkaansa laittamassa verkkojulkaisu Digitodayn mukaan MTV Networks ja Nickelodeon International, jotka ovat esittäneet kiinnostuksensa Liikenne- ja viestintäministeriölle tulla jakelemaan Suomen antenniverkkoon omaa HD-sisältöään vielä tänä vuonna.
Uuden teräväpiirtokanavan nimi tulisi olemaan MTV HD. MTV Networksin tarjoama paketti sisältäisi HD-kanavan lisäksi useita DVB-H-kanavia ja yhden tai kaksi tilausvideokanavaa.
Yrityksen mukaan kanavalla on ollut Ruotsissa vaikeuksia kasvattaa tilaajamääriään, koska maassa teräväpiirtomateriaalia on lähetetty MPEG-4-pakattuna.
"Siksi Ruotsissa voi mennä vielä aikaa ennen kuin kuluttajat ryhtyvät tilaamaan UHF-taajuudelle sijoitettuja maksukanavia", MTV:n lausunnossa todetaan, tietää Digitoday.
Ei kuitenkaan ole vielä sanottua, että ehtiikö MTV HD -kanava Suomen antennijakeluun tänä vuonna tai saako se lupaa lähiaikoina lainkaan, mutta oikeaan suuntaan ollaan kuitenkin menossa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.